Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені виявили ще одну важливу причину старіння, але вже знають, як з нею боротися
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили ще одну важливу причину старіння, але вже знають, як з нею боротися

Дефіцит таурину в організмі – один з ворогів молодості

12 червня 2023, 19:45 comments1185
Поділіться публікацією:

Ця речовина міститься в багатьох продуктах харчування, які ми вживаємо щодня. Окрім того, організм може виробляти таурин самостійно. Але з певних причин його кількість може виявитися недостатньою, що впливає не тільки на загальний стан здоров’я, а й на тривалість життя.

Вчені виявили ще одну важливу причину старіння, але вже знають, як з нею боротися

Старіння організму можна загальмувати (фото з відкритих джерел)

 Таурин – це аміносульфонова кислота, яка стимулює роботу серця та живить тканини мозку. Окрім того, вона причетна до формування кісток, впливає на роботу нервової та  імунної систем. Враховуючи її значення для здоров’я людини, вчені Колумбійського університету проаналізували рівень таурину в крові людей різних вікових категорій. І виявили, що у 60-річних таурину в тричі менше, ніж у 5-річної дитини!

 Що буде, якщо збільшити рівень таурину в крові, науковці перевірили, даючи впродовж року розчин цієї речовини мишам. У результаті експерименту дійшли висновку, що тривалість життя самок гризунів збільшилась на 12%, самців – на 10%. Суттєві зміни спостерігалися і в якості їхнього життя. У порівнянні з мишами, які не отримували таурин, у піддослідних особин спостерігалося збільшення кісткової маси і м’язова витривалість, зниження тривожності і депресивності, а також резистентності до інсуліну. А ще у тварин була відсутня схильність до зайвої ваги і міцна імунна система. Аналогічні позитивні зміни показали досліди з приматами і людьми – у останніх  були нижчі рівні запалення, знизився ризик гіпертонії, зайвої ваги та діабету. Таурин тримає тонус периферійних м'язів очного яблука, ефективний при перевтомах, підсилює роботу стовбурових клітин для регенерації тканин, м'язів і судин, знижує рівень поганого холестерину в крові. В цілому вчені дійшли висновку, що високий рівень таурину в організмі гальмує процеси старіння на клітинному рівні.

Добова доза таурину, на думку науковців, – 400 мг. В рослинній їжі його немає. Основні джерела таурину продукти тваринного походження: риба (особливо в устрицях, мідіях і крабах), м'ясо, молочні продукти. А ще його можна отримати у вигляді харчових добавок.

Раніше "Коментарі" писали, скільки чашок кави потрібно випивати, щоб  прожити довше.


 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини