Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені виявили приховану небезпеку рису
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили приховану небезпеку рису

Потрібно вміти правильно готувати рис

5 листопада 2020, 09:45
Поділіться публікацією:

Попри те, що рис — корисна і поживна страва, він є "провідником" важких металів, які накопичуються в організмі й здатні викликати проблеми з серцево-судинною системою.

Вчені виявили приховану небезпеку рису

рис (фото з відкритих джерел)

Такі висновки зробили вчені за допомогою дослідження, яке показало, що рис накопичує неорганічний миш'як з ґрунту. Цей хімічний елемент, потрапляючи в організм, згубно діє на серце і судини, а також може викликати отруєння, невропатію і ряд інших захворювань.

Дослідники розповіли, яким чином потрібно готувати продукт, щоб видалити з нього важкий метал і зберегти масу корисних речовин, вітамінів та елементів.

Отже, спершу потрібно закип'ятити воду і пропарити рис, протягом 5-7 хвилин. Потім залити в каструлю свіжу воду, додати в неї рис і варити до повного вбирання. Такий метод дозволяє позбавити продукт від шкідливих речовин на 50-70% (залежно від виду та сорту) і при цьому зберігає його форму і робить рис більш розсипчастим, а не клейким.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що китайські вчені створили унікальний вид рису.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини