Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Попри те, що рис — корисна і поживна страва, він є "провідником" важких металів, які накопичуються в організмі й здатні викликати проблеми з серцево-судинною системою.
рис (фото з відкритих джерел)
Такі висновки зробили вчені за допомогою дослідження, яке показало, що рис накопичує неорганічний миш'як з ґрунту. Цей хімічний елемент, потрапляючи в організм, згубно діє на серце і судини, а також може викликати отруєння, невропатію і ряд інших захворювань.
Дослідники розповіли, яким чином потрібно готувати продукт, щоб видалити з нього важкий метал і зберегти масу корисних речовин, вітамінів та елементів.
Отже, спершу потрібно закип'ятити воду і пропарити рис, протягом 5-7 хвилин. Потім залити в каструлю свіжу воду, додати в неї рис і варити до повного вбирання. Такий метод дозволяє позбавити продукт від шкідливих речовин на 50-70% (залежно від виду та сорту) і при цьому зберігає його форму і робить рис більш розсипчастим, а не клейким.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що китайські вчені створили унікальний вид рису.
Новини