Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені розповіли, які продукти зміцнюють нерви
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, які продукти зміцнюють нерви

Експерти розповіли, які продукти необхідно додати до раціону, щоб зміцнити імунну систему

31 грудня 2021, 09:45
Поділіться публікацією:

Якщо хочете довше залишатися здоровими та щасливими, потрібно підтримувати свою нервову систему в порядку. Адже багато хвороб виникають на нервовому ґрунті. Які продукти допоможуть у цій справі?

Вчені розповіли, які продукти зміцнюють нерви

Які продукти зміцнюють імунну систему / Фото: Eakrat / Shutterstock.com

Морепродукти

Головним чином користь нервової системи обумовлена високим вмістом ненасичених жирних кислот. Вони надають позитивний вплив на весь організм, прискорюючи метаболічні процеси та покращуючи роботу кровоносної системи.

Зелений чай

Напій містить незамінні амінокислоти, які покращують сприйнятливість нервових клітин до ендорфіну, так званого гормону щастя. Присутня мала доза кофеїну, яка м'яко збуджує розумові та рухові процеси. Також у складі є природні антиоксиданти, здатні убезпечити нервову систему від дії вільних радикалів (реактивних форм кисню).

Шипшина

У цій ягоді міститься велика кількість аскорбінової кислоти, набагато більша, ніж у цитрусових. А вітамін C запобігає руйнуванню нервових клітин, полегшує навантаження на клітинні рецептори при фізичних та розумових навантаженнях.

Какао

З давніх-давен какао вважається природним антидепресантом. Така властивість забезпечена наявністю речовин, які стимулюють виробництво ендорфіну в організмі. Ці гормони є свого роду ліками для нервової системи, допомагають переносити навантаження та відпочивати після важкого трудового дня.

Горіхи

Цей продукт будь-якого виду включає ряд корисних для нервової системи елементів — омега-3, незамінні амінокислоти, флавоноїди й велику кількість вітамінів. Дослідження показують, що регулярне вживання в їжу асорті з горішків позитивно впливає на всі сфери життєдіяльності, безпосередньо пов'язані з психологічним станом – лібідо, настроєм, пам'яттю тощо.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який продукт підвищує здоров'я нервової системи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини