Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені розповіли, яка кількість алкоголю підвищує ризик інсульту
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, яка кількість алкоголю підвищує ризик інсульту

Алкоголь може спровокувати появу інсульту як у жінок, так і у чоловіків.

14 листопада 2022, 10:00 comments1183
Поділіться публікацією:

Як повідомляє видання "Коментарі", ризик розвитку інсульту може спровокувати вживання алкогольних напоїв. При цьому чим частіше людина розслабляється, як вона вважає за допомогою алкоголю, тим вищий ризик отримати удар. Вчені у своєму дослідженні зуміли з'ясувати, скільки випитого алкоголю вже є згубним для вашого здоров'я.

Вчені розповіли, яка кількість алкоголю підвищує ризик інсульту

Яка кількість алкоголю може призвести до інсульту. Фото: freepik

Виходячи з даних дослідження, яке проводилося спільно з Університетом Голвею і було опубліковано в журналі Neurology, люди, що питають, на 14% частіше страждають від будь-якого інсульту і на 50% підвищують ризик такого виду інсульту, як внутрішньомозковий крововилив.

Учасники дослідження розділилися на кілька груп. Перша група, до складу якої входили жінки, вживала багато алкоголю протягом тижня – 14 різних алкогольних напоїв. Друга група, що складається з чоловіків, вживала протягом тижня 21 вид спиртних напоїв. У результаті таке зловживання спиртним підвищило ризик інсульту на 57%.

У той же час запій був пов'язаний на 29% вищим ризиком ішемічного інсульту, 39% вищим ризиком всіх інсультів та 76% вищим ризиком внутрішньомозкового крововиливу.

Вчені з'ясували, що систематичне вживання пива підвищує ризик виникнення інсульту на 21%. У той же час, вживання вина ніяк не позначилося на тому, що збільшився ризик виникнення інсульту.

Професор клінічної епідеміології в Університеті Голвія Ендрю Сміт звернув увагу, що в пиві міститься білок та вітаміни групи В. А у вині є протизапальні та антиоксидантні властивості. Але вчені звертають увагу, що надлишок алкоголю значно збільшує його негативний вплив на організм, ніж користь.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні затягується: чого чекати у найближчому майбутньому – чи вщухнуть бойові дії з наближенням зими. Експерти розібрали ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

viniamin

14 листопада 2022, 10:39

люди, що питають.... Джерело: https://health.comments.ua/ua/news/diet-and-nutrition/vcheni-rozpovili-yaka-kilkist-alkogolyu-pidvischue-rizik-insultu-704117.html © Comments.ua оце горе....фотографов понабирали


Новини