Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені назвали спецію, яка продовжує життя
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали спецію, яка продовжує життя

Американський лікар Люсія Гарсіа розповіла, вживання якоїсь популярної спеції здатне продовжити життя.

24 березня 2022, 00:35
Поділіться публікацією:

Спеції не тільки додають незвичайний смак і аромат страві, але ще й позитивно діють на організм, оскільки багато приправ мають ряд лікувальних властивостей. Але найкориснішою, на думку експертів, є куркума. Про це розповіла американський лікар Люсія Гарсіа, повідомляє видання Quora.

Вчені назвали спецію, яка продовжує життя

Вчені назвали корисну спецію / Фото: ISTOCKPHOTO.COM

Куркума містить цінний інгредієнт — куркумін, який має протизапальний, антибактеріальний та противірусний ефект. Цей компонент є потужним антиоксидантом, тому захищає організм від дії вільних радикалів, запобігаючи розвитку серйозних захворювань.

В Індії цю приправу називають "суперпродуктом", місцеві жителі вживають її в середньому від 2 до 3 г на день. Наприклад, на острові Окінава живе найбільша кількість довгожителів, і експерти вважають, що їх секрет полягає у вживанні куркуми. Жителі додають її у чорний перець, який підвищує біодоступність куркуміну у 20 разів.

Відомо, що завдяки спеції підвищується мозкова активність (покращується пам'ять, увага), зміцнюється робота серцево-судинної системи, полегшується біль у суглобах та знижується рівень "шкідливого" холестерину.

Нагадаємо, що прянощі, які напевно є і на кожній кухні, мають безліч корисних властивостей. Для зняття зубного болю, наприклад, можна додати невеликий шматочок розжованого імбиру.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що багато людей стикаються з псоріазом — імунним захворюванням з переважним ураженням шкіри. А запобігти чи вилікувати його, як виявилося, можна за допомогою звичайної спеції. Китайські дослідники виявили цінний інгредієнт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини