Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Вчені з усього світу працюють над створенням вакцини від коронавірусної інфекції, яка в цьому році сколихнула всю планету. І паралельно з цим проводять дослідження, щоб зрозуміти, як знизити ефективність захворювання в організмі.
фото з відкритих джерел
Німецькі фахівці з Інституту молекулярної вірусології в ході експерименту виявили напої, які майже на 100% пригнічують більшість інфекцій і вірусів в нашому організмі, в тому числі й COVID-19.
Експерти змішували при кімнатній температурі рослинні речовини з вірусом грипу А, аденовірусом типу 5, свинячим грипом і коронавірусом. Після певного періоду вони виміряли інфекційність. Виявилося, що сік з чорноплідної горобини майже на 97% послабив COVID-19 і сталося це буквально за кілька хвилин. Ефективний результат також показав гранатовий сік і зелений чай, які придушили активність вірусу в десятки разів. А ось сік бузини такими властивостями похвалитися не зміг.
Дослідники припускають, що це пов'язано з високим вмістом поліфенолів — потужних антиоксидантів, які входять до складу натуральних напоїв. Ці речовини створюють кислотне середовище, при якій COVID-19 втрачає свою силу.
Вчені рекомендують цими соками кожен день полоскати горло, щоб "вбити" в роті все віруси та шкідливі бактерії.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що виявлено ще один наслідок коронавірусу.
Новини