Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Вчені назвали дієту, яка вбереже від серцевої недостатності
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені назвали дієту, яка вбереже від серцевої недостатності

"Кетогенна" дієта може позитивно вплинути на серце

28 жовтня 2020, 13:50
Поділіться публікацією:

Йдеться про "кетогенну" дієту, яка позитивно впливає на серцево-судинну систему. Про це заявили експерти з Університету Сент-Луїса, коли детально вивчили її складові компоненти. Про це пише видання lenta.

Вчені назвали дієту, яка вбереже від серцевої недостатності

Дієта, яка вбереже від серцевої недостатності. Фото: unsplash

Вчені прийшли до висновку, що дієта здатна захистити від серцевої недостатності, яка з'являється через метаболічний синдром. Вони додали, що для роботи серцевого м'яза необхідна величезна кількість енергії, яку можна отримати з правильного раціону. Фахівці акцентували увагу на тому, що міокард може підлаштуватися практично під будь-який режим харчування, але якщо порушується гнучкість метаболізму, то з'являється ризик розвитку дисфункції серця.

"Кетогенна" дієта складається з великої кількості жирів, а також маленького об'єму вуглеводів. Вчені провели безліч експериментів на гризунах перш ніж з'ясувати, що подібна дієта може вберегти від серцевої недостатності.

"Проведені досліди на тваринах показали, що за допомогою дієти можна гнучко регулювати інтенсивність процесів окислення жирних кислот, важливих для правильної роботи серця. "Кетогенна" дієта відкриває дивовижні перспективи в цьому напрямку, тому ми можемо рекомендувати її людям, схильним до серцевої недостатності", — поділився один з авторів цього дослідження.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому правильна дієта не допомагає схуднути.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини