Рубрики
МЕНЮ
Елизавета Черных
Австралійські дослідники дійшли висновку, що часте вживання кави сприяє збільшенню ліпідів в крові, що в свою чергу підвищує ризик розвитку серцево-судинних захворювань. Повідомляється, що частим є вживання шести або більше чашок напою протягом дня. Про це повідомляє "Лента.ру", посилаючись на прес-реліз MedicalXpress.
Вчені довели ще одну небезпеку кави - фото з відкритих джерел
В експерименті вчених взяли участь понад 360 тисяч осіб, вік яких становив від 37 до 73 років. Дослідники проаналізували генетичні та фенотипічні зв'язки між вживанням кави і рівнем холестерину і жирами в крові. Вчені відзначили, що підвищений рівень ліпідів у крові є одним з найбільш поширених причин захворювань серця. Експерти також підкреслили, що в кавових зернах міститься речовина кафестол, яке підвищує рівень холестерину. Також повідомляється, що в складі фільтрованої і розчинної кави не міститься дана речовина (або міститься мала кількість), тому така кава може бути менш небезпечною.
У звіті австралійські вчені вказали, що чим більше людина вживає каву, тим у неї вище ризик розвитку серцево-судинних захворювань, зокрема інфаркту або інсульту.
Відзначимо, що згідно з дослідженнями, щодня у всьому світі випивається приблизно три мільярди чашок кави на день. При цьому серцево-судинні захворювання є головною причиною смертності на всій планеті.
Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що американські дієтологи впевнені, що кава приносить багато користі здоров'ю, проте є випадки, коли вживання напою може зіграти не на користь організму, а деякі дослідники говорять про те, що кава може навіть вкоротити життя. У зв'язку з цим американські експерти назвали три випадки, коли кава стає небезпечною
Новини