Головна Новини Здоров'я дієта і харчування В якому віці алкоголь особливо небезпечний для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

В якому віці алкоголь особливо небезпечний для здоров'я

У цьому віці алкоголь згубно діє на організм

7 грудня 2020, 13:50 comments1562
Поділіться публікацією:

Вчені неодноразово заявляли, що вживання алкогольних напоїв негативно позначається на роботі всього організму. У новому дослідженні експерти з'ясували, в які періоди життя мозок особливо чутливий до його токсичної дії.

В якому віці алкоголь особливо небезпечний для здоров'я

Когда алкоголь особенно опасен / Unsplash (фото з відкритих джерел)

Згідно з даними експертів, спиртні напої не можна вживати жінкам в положенні, тому що алкоголь може викликати серйозні відхилення у плода, включаючи зниження когнітивних здібностей в майбутньому. Тому, варто його повністю обмежити у своєму меню, адже період внутрішньоутробного розвитку — найважливіший для малюка.

Другий небезпечний вік — від 15 до 19 років. На жаль, в цьому віці багато підлітків починають зловживати алкоголем, не розуміючи, що ця звичка негативно відбивається на роботі їх мозку, а також психологічному і фізичному стані.

У людей старше 20 років алкоголізм вважається одним з найбільш важливих факторів ризику розвитку деменції, на які можна вплинути. Він виявився небезпечніше куріння і гіпертонії.

Також від спиртних напоїв варто відмовитися людям, старше 65 років, оскільки алкоголь може сприяти розвитку деменції (недоумства). Навіть невеликі дози таких напоїв можуть призвести до пошкодження мозку.

Вчені висловлюють побоювання, що демографічні чинники можуть погіршити вплив алкоголю на головний мозок людей.

Нагадаємо, що психолог Марія Фабрічева розповіла, що розповість про характер людини її улюблений алкогольний напій.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що алкоголізм — справжня проблема сучасного суспільства, яка має медичні, соціальні та психологічні наслідки. Лікар-нарколог Тимур Мамедов розповів, чи може це захворювання передаватися у спадок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини