Головна Новини Здоров'я дієта і харчування В яких випадках абрикоси можуть нашкодити здоров'ю
commentss НОВИНИ Всі новини

В яких випадках абрикоси можуть нашкодити здоров'ю

У абрикосів також є ряд протипоказань

24 липня 2020, 10:20 comments1273
Поділіться публікацією:

У свій літній раціон харчування варто частіше додавати свіжі фрукти, тому що вони мають велику кількість вітамінів і корисних речовин. Одним з таких фруктів є абрикос. Але, як і будь-який продукт, він теж має ряд протипоказань. Про це лікар — дієтолог Антоніна Стародубова розповіла виданню Mskagency.

В яких випадках абрикоси можуть нашкодити здоров'ю

Відомо, що абрикоси багаті на клітковину, бета-каротин, флавоноїди, пектини, вітаміни А, С, В, а також фосфор, калій, кальцій і залізо. Завдяки такому вітамінному складу цей фрукт допомагає нормалізувати кровообіг, знижує артеріальний тиск і рівень "шкідливого" холестерину в крові. Ще абрикоси містять велику кількість заліза, тому їх варто вживати людям з анемією (недокрів'ям).

Однак, зловживати фруктом не можна. Рекомендована добова доза для дорослої людини становить 200-300 грам. Їх надмірне споживання може привести до проблем зі шлунково-кишковим трактом внаслідок розвитку процесів бродіння у кишківнику. Також абрикоси можуть викликати алергічну реакцію.

Лікар зазначила, що не можна вживати й кісточку фрукта, тому що в ній міститься амігдалин — речовина, здатна викликати отруєння з небезпечними наслідками.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати овочеве рагу з абрикосами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини