Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Пекінська капуста, відома також як Napa cabbage, є популярним овочем та популярним інгредієнтом у різних стравах. Однак, окрім смакових якостей, пекінська капуста вирізняється своїми унікальними корисними властивостями.
Ілюстративне фото
Пекінська капуста багата на вітаміни C і K, а також на фолієву кислоту. Вітамін C називають потужним антиоксидантом, який підтримує імунну систему та сприяє здоров'ю шкіри. А вітамін K важливий для згортання крові та здоров'я кісток. Фолієва кислота необхідна для синтезу ДНК та підтримки клітинних функцій.
Також пекінська капуста містить значну кількість клітковини, яка підтримує здоров'я травної системи, сприяє регулярним випорожненням та допомагає контролювати рівень цукру в крові.
Дослідження доводять, що вживання пекінської капусти може допомогти знизити рівень "поганого" холестерину, що сприяє здоров'ю серцево-судинної системи.
Завдяки своїй текстурі та смаку, пекінська капуста є чудовою основою для різноманітних салатів. Ось декілька популярних рецептів:
Пекінська капуста
Морква
Зелена цибуля
Кінза
Арахіс
Смажене насіння кунжуту
Арахісове масло
Соєвий соус
Імбир
Часник
Мед
Рисовий оцет
Наріжте овочі та кінзу. Змішайте інгредієнти для заправки до однорідної консистенції. Додайте заправку, арахіс і кунжут.
Пекінська капуста
Морква
Авокадо
Свіжа м'ята
Кінза
Апельсиновий сік
Лимонний сік
Місо паста
Оливкова олія
Мед
Наріжте овочі та зелень. Приготуйте заправку. Поєднайте всі інгредієнти.
Нагадаємо, що портал “Коментарі” писав про унікальні властивості буряку.
Новини