Головна Новини Здоров'я дієта і харчування У США знайшли замінник натурального меду
commentss НОВИНИ Всі новини

У США знайшли замінник натурального меду

Штучний мед почнуть продавати вже у 2021 році

23 жовтня 2020, 10:25
Поділіться публікацією:

Американські стартапери створили штучний мед. На смак він майже ідентичний натуральному, але виготовляється повністю без використання продукції тваринного походження. Про це пише видання Fast Company.

У США знайшли замінник натурального меду

Учені створили штучний мед. Фото: grivna.ks.ua

З чого саме будуть робити штучний мед, розробники не говорять. Але запевняють, що він абсолютно безпечний і ідеально підійде тим, хто дотримується веганської системи харчування. Для його створення фахівці використовують синтетичну біологію і таким чином відтворюють з'єднання, які містить мед.

За смаком, в'язкістю і текстурою новий продукт складно відрізнити від натурального меду. Творці навіть провели експеримент. Вони запропонували добровольцям спробувати наосліп відрізнити справжній мед від штучного. І, як стверджують, майже ніхто не зміг цього зробити.

А ось головним завданням стартапу, розповів його гендиректор Дарко Мандич, було не створення нового продукту в харчовій індустрії. Дослідники хотіли знайти щось, що допоможе врятувати популяцію диких бджіл. Адже фермерські комахи, яких використовують для виробництва меду, все більше витісняють своїх родичів, що живуть в дикій природі.

"Тому ми і знайшли смачну і безпечну заміну меду", — говорить Дарко Мандич.

На ринки зі штучним медом стартапери планують вийти в кінці 2021 року. А ось продавати синтетичний продукт обіцяють дешевше, ніж натуральний.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, як правильно вибирати натуральний мед.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини