Головна Новини Здоров'я дієта і харчування У чому небезпека вживання білого хліба
commentss НОВИНИ Всі новини

У чому небезпека вживання білого хліба

Лікар-дієтолог Олена Соломатина розповіла, які проблеми зі здоров'ям може спричинити щоденне вживання білого хліба.

28 листопада 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Хліб є одним з найпопулярніших і традиційних продуктів, без якого неможливо уявити прийом їжі. Однак шанувальникам білого хліба треба бути обережнішими.

У чому небезпека вживання білого хліба

Білий хліб (фото з відкритих джерел)

Лікар-дієтолог Олена Соломатина розповіла, що щоденний прийом продукту може спровокувати проблеми зі здоров'ям, зокрема, збільшити ризик розвитку діабету та ожиріння. Річ у тому, що вживання білого хліба спочатку підвищує рівень глюкози в організмі, тим самим наділяючи його енергією, а потім різко цей показник знижується, викликаючи погіршення самопочуття та втому. А такі "гойдалки" погано позначаються на роботі всього організму.

За словами експерта, саме по собі біле борошно, з якого готують продукт, працює в людському організмі так само як і цукор. Тому білим хлібом краще не зловживати, іноді можна з'їсти 1-2 шматочки.

В якості альтернативи дієтолог запропонувала вживати в їжу житній та цільнозерновий хліб. За словами Соломатіної, такі види продукту містять масу корисних елементів та клітковину, яка благотворно впливає на кишківник.

Нагадаємо, що хлібний сомельє Ігор Лаврешін розповів, що продукт може загрожувати здоров'ю людини, коли порушено правила його зберігання та хліб заражений пліснявою.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що доросла людина щодня може собі дозволити з'їдати 400-600 грам хліба, макаронів та картоплі. Звичайно, це сумарна кількість, а не кожного виду окремо.

Читайте також, що голова Всеукраїнської асоціації пекарів Юрій Дудченко зазначив, що вже до завершення 2021 року майбутнє подорожчання підніме ціну хліба на 10%.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини