Головна Новини Здоров'я дієта і харчування У чому небезпека частого вживання йогуртів
commentss НОВИНИ Всі новини

У чому небезпека частого вживання йогуртів

Для організму корисні тільки натуральні йогурти

22 лютого 2021, 14:20
Поділіться публікацією:

Йогурт — смачний і поживний продукт, який багато людей часто використовують для сніданку або перекусу. Але чи можна його вживати щодня? Що про це думають експерти в області правильного харчування?

У чому небезпека частого вживання йогуртів

кому не можна кожен день їсти йогурт / Фото: depositphotos

Дієтолог Моргін Клер зазначила, що в складі йогуртів є корисні бактерії, які допомагають поліпшити травлення і контролювати вагу. Вона радить використовувати цей продукт для перекусу тим, хто стежить за своєю фігурою.

Лікар Ембер О'Брайан підкреслила, що йогурт є хорошим джерелом кальцію, який важливий для підтримки кісткової системи організму. А нутриціолог Хіба Батул додала, що цей продукт здатний підняти настрій і зміцнити імунну систему.

Але у йогурту є і протипоказання. Попри всю користь для організму, його не варто щодня вживати людям, у яких слабкий шлунок, тому що можна спровокувати різні порушення (метеоризм, нудоту, діарею і т.д.). Крім того, від кисломолочного продукту варто відмовитися тим, хто страждає непереносимістю лактози.

Варто пам'ятати, що регулярне вживання йогуртів, в складі яких є підсилювачі смаку, фарбники та велика кількість цукру, може привести до серйозних проблем зі здоров'ям. Краще купувати натуральний йогурт, без будь-яких добавок і самостійно збагачувати його фруктами, сухофруктами, горіхами і ягодами.

Нагадаємо, американські дослідники з'ясували, що регулярне вживання йогурту сприятливо впливає на нервову систему людини. Фахівці стверджують, що цей кисломолочний продукт здатний знизити симптоми депресивного стану.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не можна натщесерце в ранковий час вживати йогурт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини