Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Три продукти, які варто їсти тільки раз на тиждень
commentss НОВИНИ Всі новини

Три продукти, які варто їсти тільки раз на тиждень

Лікар-ендокринолог Антон Поляков розповів, які продукти повинні періодично з'являється в раціоні, не частіше 1 разу на тиждень

9 квітня 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Попри те, що раціон повинен бути максимально корисним і різноманітним, є продукти, які краще не включати в меню частіше, ніж раз на тиждень. Лікар-ендокринолог Антон Поляков розповів, про які саме продукти йдеться.

Три продукти, які варто їсти тільки раз на тиждень

продукти, які варто їсти тільки раз в тиждень / Sea Wave @ stock.adobe.com

Грейпфрут

У складі цього фрукта багато вітамінів і корисних мікроелементів, але є і речовини, які у великій кількості можуть зашкодити роботі печінки. При регулярному вживанні грейпфрута організм можна довести до сильної інтоксикації. Плюс до всього, кислота цитрусового серйозно шкодить зубам. Також пам'ятайте, що грейпфрут можна приймати разом з лікарськими препаратами.

Червоне м'ясо

У будь-якому червоному м'ясі (яловичині, баранині, свинині й навіть стегні курки) міститься багато метіоніну — амінокислоти, яка в надлишку може прискорити процес старіння організму, підвищити ризик серцево-судинних захворювань і навіть онкології. Так що не варто захоплюватися цими продуктами.

Субпродукти

Експерт каже, що печінка містить багато заліза, вітамінів групи В, а ось нирки багаті цинком. І ці мікроелементи дуже важливі для належного функціонування організму, але в надлишку вони можуть привести до зайвого накопичення і спровокувати інтоксикацію організму. Крім того, варто пам'ятати, що основна функція нирок і печінки — це очищення організму. Тому в них, як у фільтрах, поступово накопичується велика кількість шкідливих речовин. І якщо для курячої, наприклад, печінки — це не так критично — термін життя курчати недовгий, — то у випадку з телячою або свинячою ситуація може бути й небезпечною.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яким трьом продуктам немає місця за ранковим столом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини