Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Три продукти на сніданок, які знижують тиск і рятують від інсульту
commentss НОВИНИ Всі новини

Три продукти на сніданок, які знижують тиск і рятують від інсульту

Підвищений кров'яний тиск є головним чинником ризику інсультів, може викликати інфаркти, захворювання нирок і навіть судинну деменцію

22 жовтня 2025, 08:12 comments1265
Поділіться публікацією:

Вживання деяких продуктів із ранку можуть подолати проблему підвищеного кров'яного тиску.

Три продукти на сніданок, які знижують тиск і рятують від інсульту

Авокадо. Фото: із відкритих джерел

Три основні продукти для сніданку містять вражаючу кількість калію, що робить їх ідеальним вибором для контролю за артеріальним тиском з моменту пробудження. Це: авокадо, натуральний йогурт та апельсиновий сік.

Клініка Клівленда (Cleveland Clinic) зазначає, що лише половина авокадо містить приблизно 364 міліграми (мг) калію.

"Навіть, якщо вам не потрібна інша причина для того, щоб потягнутися за гуакамоле, порція кремового авокадо о пів чашки містить близько 364 мг калію", — йдеться в повідомленні.

Від фруктового салату до тостів з авокадо, вишуканої рибної вечері до тарілки томатних спагетті є так багато чудових способів отримати свою порцію калію. Ваше здоров'я та ваші смакові рецептори будуть вам вдячні”.

Healthline наголошує, що вживання натурального йогурту пропонує численні переваги для здоров'я. Йогурт є відмінним джерелом кальцію, рибофлавіну та калію. Одна чашка (245 г) цього вершкового ласощів забезпечує вас 380 мг калію.

Medical News Today передбачає, що чашка свіжого апельсинового соку може містити до 496 мг калію.

Невелика склянка (150 мл) 100% апельсинового соку забезпечує близько 7,5 відсотка добової потреби в калії. Оскільки зв'язок між калієм та кров'яним тиском добре встановлений, логічно, що продукти, які є гарним джерелом калію, такі як 100-процентний апельсиновий сік, можуть бути корисними для здоров'я серця.

Читайте також на порталі "Коментарі" — лікарі та дієтологи радять не відмовлятися від сніданку, адже це один із найголовніших прийомів їжі. Завдяки сніданку можна зарядити організм енергією, покращити когнітивні функції та підтримувати здорову вагу. До того ж, споживаючи один продукт на сніданок, можна покращити здоров'я серця та знизити рівень цукру. Це поширений продукт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини