Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Три причини, чому не варто їсти білий хліб
commentss НОВИНИ Всі новини

Три причини, чому не варто їсти білий хліб

Від вживання білого хлібу особливо треба втриматися діабетикам та людям, які слідкують за вагою

5 липня 2021, 19:25 comments1075
Поділіться публікацією:

Хліб є основним варіантом сніданку у багатьох людей по всьому світу. Зробити бутерброд чи тост — швидко, зручно та смачно. Утім, не всі різновиди хлібу однаково корисні. Як повідомляє Times of India, вживання білого хлібу може легко призвести до деяких ускладнень у функціонуванні організму.

Три причини, чому не варто їсти білий хліб

Білий хліб варто вживати дуже обережно. Фото із відкритих джерел

Для виготовлення такого хліба пшеничне борошно вибілюють із допомогою різних хімічних речовин, завдяки чому воно здається білим. Для цього використовуються перекис бензоїлу, діоксид хлору та бромат калію, після цього до борошна додають ще й очищений крохмаль. Утім, варто зазначити, що вся "хімія", яка проходить через борошно, надто мала, аби вплинути на здоров’я.

Калорійність у всіх видах хліба майже однакова. Різниця полягає головним чином у вмісті поживних речовин. Шматочок білого хліба містить 77 калорій, але він має високий рівень глікемічного індексу. Оскільки білий хліб сильно обробляється, вміст поживних речовин у ньому дуже низький. Зверніть увагу на моменти, які можуть бути небезпечними для здоров’я при вживанні білого хліба у їжу.

1. Підвищення рівня цукру у крові

Як уже згадувалося, у білого хліба високий глікемічний індекс. Це означає, що він швидко виділяє глюкозу і може підвищити рівень цукру в крові. Діабетикам варто особливо уважно їсти цей продукт, адже раптові коливання рівня цукру в крові можуть бути небезпечними. Постійний високий вміст глюкози в крові може перевести ваше тіло до гіперглікемічного стану. Це, в свою чергу, призводить до серцево-судинних захворювань, пошкодження нервів та ниркової недостатності.

2. Збільшення ваги

Якщо ви хочете підтримувати свою вагу тіла та рівень фізичної форми, тоді викресліть білий хліб зі свого списку продуктів. Він виготовлений із рафінованих вуглеводів, підвищує рівень цукру в крові. Зрештою організм зберігає всю зайву глюкозу, яка міститься в жирі, що призводить до збільшення ваги.

3. Перепади настрою

Їжа з білого хліба є смачною, але може негативно вплинути на ваш настрій. Дослідження, опубліковане в американському журналі клінічного харчування, показало, що споживання білого хліба може призвести до депресії у жінок старше 50 років. Людина може відчувати перепади настрою, втома та інші симптоми депресії.

Нагадаємо, "Коментарі" раніше повідомляли, яку небезпеку у собі несуть прострочені газовані напої. Подробиці — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, який спосіб приготування картоплі збереже у ній найбільше корисних речовин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини