Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Три міфи про малоїжок
commentss НОВИНИ Всі новини

Три міфи про малоїжок

Поради батькам, як мотивувати дитину спробувати нові продукти

8 січня 2021, 11:39
Поділіться публікацією:

Майже кожна дитина відмовляється спробувати що-небудь нове в їжі. Коли кожен шматочок супроводжується боєм — це стрес для всієї родини. І не має значення, скільки років вашій дитині — 12 місяців або 12 років.

Три міфи про малоїжок

Дитина відмовляється їсти. Фото: www.pravmir.ru

"Він це переросте"

Страх перед новими продуктами є типовою поведінкою для дітей у віці від 2 до 5 років. Більшість дітей переростають цю стадію, але близько 25% малюків не переростають своє небажання пробувати нові продукти.

! Уважно стежте за здоров'ям дитини. Діти, які відкидають цілі групи продуктів харчування, можуть мати певні проблеми зі здоров'ям.

"У нього просто важкий характер"

Батьки схильні вважати, що прискіпливість до їжі є способом дитини відстоювати свою позицію, але така поведінка має більш глибоке коріння. Тут важливу роль грають вроджені особливості, фактори навколишнього середовища, індивідуальний досвід і уроки поведінки, а також спадковість.

"Він поїсть, коли зголодніє"

Насправді голод не здатний змусити малюка подолати свої страхи перед продуктами, які йому не подобаються.

Проте, це не означає, що ви повинні виконувати будь-яке бажання дитини. Якщо ви даєте тільки улюблену їжу, дитина не матиме ніякого стимулу, щоб з'їсти що-небудь ще.

Що робити?

Плануйте меню самостійно. Замість того щоб запитувати малюка, що він хоче, складіть меню самостійно, обов'язково включивши в страви ті продукти, які ви точно знаєте, що дитина їстиме.

Не змушуйте. Ваша робота полягає в тому, щоб запропонувати різноманітні продукти, а робота вашої дитини — зробити для себе вибір. Будьте готові пробувати ще і ще.

Використовуйте техніку під назвою "ланцюжок", коли ви повільно вводите різні продукти, схожі за смаком або текстурою на ті, які дитині вже подобаються.

Змініть презентацію. Придумайте маленькі способи урізноманітнити улюблені продукти вашої дитини. Купуйте різні марки цільнозернових крекерів і макаронів різних форм.

Отримайте професійну допомогу. Якщо звички в їжі викликають значний стрес для дитини або для вас — це достатня причина, щоб звернутися до фахівця.

Раніше "Коментарі" розповіли про тягу до солодкого у дітей і як впоратися з цією проблемою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини