Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Топ зимових овочів і фруктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ зимових овочів і фруктів

Дієтологи назвали десять найнеобхідніших і доступних продуктів, які допоможуть уникнути простудних захворювань і зміцнять наш імунітет

15 січня 2021, 23:05
Поділіться публікацією:

Взимку як ніколи не вистачає вітамінів для організму людини. Особливо, якщо людина мало проводить на свіжому повітрі, не поповнює запас необхідних вітамінів. Дієтологи підібрали список зимових овочів і фруктів, які просто необхідні кожному з нас.

Топ зимових овочів і фруктів

Ягоди (фото з відкритих джерел)

Їжте ці продукти щодня, і ви забудете про авітаміноз.

1. Гранати — джерело вітамінів, що підвищують імунітет

2.Їстівні каштани. Плоди каштана не тільки їдять в сирому або готовому вигляді, але і перемелюють на борошно — нею можна замінити пшеничне щодо нестерпності глютену. Каштан багатий амінокислотами і корисними білками.

3. Кейл. Салат з нього зарядить організм майже добовою нормою вітамінів.

4. Хурма — терпкий смак хурмі забезпечують таніни — дубильні речовини, які знижують апетит і підвищується під час холодів.

5. Кольраби — даний вид капусти багатий вітаміном С, який відповідає за підвищення імунітету.

6. Ревінь — він містить велику кількість клітковини, вітаміни групи В і фолієву кислоту.

7. Барбарис — володіє комплексом вітамінів, які підвищують імунітет до простудних захворювань.

Нагадаємо, для того, щоб зробити точні висновки і зрозуміти, чи може вживання фруктів і овочів допомогти уникнути проблем з серцем знадобилося близько 20 років. Про це повідомляється на сторінці Американського коледжу кардіології. Так, в експерименті брали участь кілька тисяч здорових молодих людей. Метою було більше дізнатися про розвиток смертельних серцевих захворювань у чоловіків і жінок. Учасники надавали інформацію про їх дієті і способі життя за допомогою анкет про здоров'я. У них вони відповідали на питання, пов'язані з вживанням фруктів. Результати були опубліковані в журналі Circulation Американської кардіологічної асоціації. Після спостереження за учасниками протягом стількох років дослідники виявили, що у людей, які регулярно вживали фрукти і овочі, на 26% менше ймовірність накопичення кальцію в артеріях, ніж у людей з найнижчим споживанням. А це означає, що ризик серцевого нападу і серцевих захворювань знижується.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.delfi.lt/
comments

Обговорення


Новини