Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Топ-5 продуктів, які піднімають настрій
commentss НОВИНИ Всі новини

Топ-5 продуктів, які піднімають настрій

Ці продукти, багаті антиоксидантами та амінокислотами, які покращують настрій і роблять вас щасливішими

5 січня 2021, 14:40
Поділіться публікацією:

Існують продукти, які, як науково доведено, змушують відчувати себе щасливіше або допомагають запобігти депресії або тривогу внаслідок вмісту в них серотоніну. Вони не мають негативного впливу на загальний стан здоров'я або на фігуру, і насправді ці продукти не тільки покращують настрій, але і містять необхідні організму поживні речовини.

Топ-5 продуктів, які піднімають настрій

Їжа для гарного настрою - фото з відкритих джерел

Яблука

На думку американського зареєстрованого дієтолога Синтії Сасс, яблука — головне джерело клітковини. Яблучна клітковина підтримує здорове травлення, допомагає регулювати рівень цукру в крові та рівень інсуліну, знижує рівень "поганого" холестерину і живить корисні кишкові бактерії, пов'язані зі зміцненням імунітету і поліпшенням здоров'я, а також настрою.

Кефір

За словами дієтолога з Мічигану Керолайн Марголіс, одна з найпростіших речей, які ми можемо зробити для свого психічного благополуччя, — це нагодувати наш мікробіом кишечника, де живуть 90% наших продукують серотонін клітин, багатими пробіотиками продуктами, такими як кефір.

Ананас

"Ананаси містять не тільки серотонін, який, як відомо, підіймає настрій, але також і бромелаін, який діє проти запалення — прямий зв'язок з тривогою і депресією", — говорить дієтолог Олівія Одрі.

Лосось

Американський доктор Ума Знайду запевняє, що жирна риба хорошого походження, така як лосось, багата омега-3 жирними кислотами, які допомагають поліпшити настрій. Ті ж жирні кислоти омега-3 можуть також поліпшити здоров'я мозку. Крім того, лосось також містить триптофан, який сприяє розслабленню і врівноваженості.

Горіхи

Магній, що міститься в горіхах і бобах, може стримувати рівень кортизолу і стресу, і покращувати настрій. Ума Знайду стверджує, що люди, які добре харчуються, як правило, добре себе почувають, а різниця в настрої може бути помітною і змінює життя.

Раніше "Коментарі" розповідали про п'ять найшкідливіших для здоров'я продуктах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини