Головна Новини Здоров'я дієта і харчування ТОП-5 найбільш небезпечних фруктів у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 найбільш небезпечних фруктів у світі

Від деяких з цих фруктів можна померти

20 січня 2021, 11:04 comments1536
Поділіться публікацією:

Фрукти є важливою складовою їжі людини, які дають нашому організму корисні речовини та вітаміни. Однак існують і ті фрукти, які краще обходити стороною, адже користі від них не буде зовсім ніякої, а от шкода здоров'ю вони можуть завдати значної.

ТОП-5 найбільш небезпечних фруктів у світі

Названо 5 найбільш небезпечних фруктів в світі - фото: з відкритих джерел

Про деякі з цих фруктів ви, можливо, ніколи не чули, а про деякі просто не підозрювали, що вони можуть мати смертельні побічні ефекти. Отже, які фрукти у світі найнебезпечніші?

1. Карамболь (старфрут)

Старфрукти є низькокалорійними, багатими клітковиною і вітаміном С. Смак у цього екзотичного фрукта приємний, кисло-солодкий. Однак попри його плюси, він небезпечний для людей, у яких слабкі нирки.

У деяких випадках вживання занадто великої кількості карамболь може привести до пошкодження нирок, судом і навіть смерті. Люди, що приймають ліки за рецептом, також повинні бути обережними — так само як грейпфрут, карамболь може взаємодіяти з ліками — тому порадьтеся зі своїм лікарем або фармацевтом, перш ніж його вживати.

ТОП-5 найбільш небезпечних фруктів у світі - фото 2

2. Бузина

Більшість квіток бузини є токсичними. Отрута викликає скупчення ціаніду в організмі, що може призвести до блювоти, діареї, коми або смерті. Ягоди також містять невелику кількість отрути, розташованої в їх дрібному насінні, яка знищується при правильному зборі та приготуванні. Після цього ягоди можна використовувати в сиропах, джемах, пирогах і т.д.

ТОП-5 найбільш небезпечних фруктів у світі - фото 3


3. Кеш'ю

Кеш'ю є частиною насіння плоду, схожого на яблуко, і, як не дивно, росте не всередині, а на зовнішньому кінці фрукта. Горіхи кеш'ю, які ми їмо, оточені токсичною оболонкою. Її необхідно обсмажити, перш ніж можна буде витягти горіх. Після цього його можна їсти сирим або ж термічно обробити. Яблука кеш'ю продаються тільки в Бразилії, Нігерії, Індії та Південно-Східній Азії.


ТОП-5 найбільш небезпечних фруктів у світі - фото 4


4. Акі

Це національний фрукт Ямайки. Якщо його не приготувати або з'їсти неналежним чином, може початися блювота, яка нерідко призводить до коми, гіпоглікемії або смерті. Неспілі плоди акі токсичні та містять отруту під назвою гіпогліцин. Навіть коли плоди вже спілі, насіння залишається отруйним.

ТОП-5 найбільш небезпечних фруктів у світі - фото 5


5. Келуак

Це плоди дерева, які вважаються токсичними. Насіння наповнені синильною кислотою і можуть викликати сонливість, психічний розлад і смерть. Однак люди знайшли йому застосування. Коли насіння не використовуються для приготування щурячої отрути, його варять або ферментують, поки отрута не буде видалена і перетворена в кулінарне масло. У філіппінській альтернативній медицині його використовували для знищення паразитів, лікування фурункулів і консервування риби.

ТОП-5 найбільш небезпечних фруктів у світі - фото 6

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про п'ять корисних трав і спецій для профілактики раку, а також про шість правил корисної кави






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини