Головна Новини Здоров'я дієта і харчування ТОП-5 дивовижних властивостей малини, про які варто знати
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 дивовижних властивостей малини, про які варто знати

Експерти розповіли про дивовижні властивості малини, які роблять її суперкорисною ягодою

15 липня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

На ринках і в магазинах вже з'явилася малина — смачна і корисна ягода, яка володіє багатьма дивними властивостями. Чому експерти настійно рекомендують додати її у свій раціон?

ТОП-5 дивовижних властивостей малини, про які варто знати

Чим корисна малина / Фото: Freepik

Малина захищає від раку

У складі малини є антиоксидантні речовини, які борються в організмі з вільними радикалами, запобігаючи пошкодженню клітин і розвитку небезпечних захворювань, в тому числі онкології.

Малина контролює рівень цукру в крові

Ця літня ягода багата на клітковину та інші корисні речовини, а також вона володіє низьким глікемічним індексом, тому відмінно підходить для перекусу. Малина насичує організм і не призводить до різкого сплеску цукру в крові.

Малина допомагає схуднути

Ягода містить кетони — речовини, які перешкоджають набору ваги й знижують тягу до цукру. Також малина активує кисневий і ліпідний обміни, які допомагає схудненню.

Малина зберігає молодість

Антиоксиданти, якими багата малина, допомагають також загальмувати процес передчасного старіння. А вітамін С стимулює вироблення колагену в організмі, покращуючи зовнішній вигляд шкіри, волосся і нігтів.

Малина захищає від артриту

Ця ягода володіє антизапальними властивостями, які знижують ризик розвитку артриту і полегшують його симптоми. Дослідники говорять, що в малині є речовини, які блокують фермент, який викликає запалення в суглобах.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що малина виступає сильним алергеном, тому може викликати проблемі зі шлунком і кишківником. Вживати малину не можна при температурі, алергії або в разі проблем з сечостатевою системою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини