Головна Новини Здоров'я дієта і харчування ТОП 4 цікаві факти про шафран
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП 4 цікаві факти про шафран

Шафран - спеція, що представляє собою висушені рильця квітів крокусу особливого виду

19 січня 2021, 01:50 comments2228
Поділіться публікацією:

Шафран — найдорожча спеція в світі, що представляє собою висушені рильця квітів крокусу особливого виду. Її виготовлення — дуже трудомісткий процес і у кочових народів Сходу шафран використовувався як валюта.

ТОП 4 цікаві факти про шафран

Шафран (фото з відкритих джерел)

1.Щоби отримати 1 кг шафрану треба зібрати близько 100000 квіток, які обробляють вручну, а потім сушать над вогнем або в жаровнях, де хоч одна помилка призведе до втрати врожаю.

2.Самим дорогим і смачним вважають шафран з Іспанії. На другому місці серед виробників — Індія. Менш ароматним, однак недорогим вважається шафран з Ірану, Пакистану, Італії і Франції.

3.У шафрану дуже інтенсивний смак. На одне блюдо можна брати лише 3-4 рильця.

4.Шафран є чудовим натуральним консервантом. Приготовлені з ним страви можуть довго зберігатися без холодильника.

Нагадаємо, експерти майже в один голос говорять, що найлегше підібрати букет квітів блондинкам. Біляві красуні практично однаково, якими квітами ти збираєшся її порадувати. Для неї найголовнішим буде колір. Найкраще підійде що-небудь світло-жовте, біле або блідо-рожеве. Брюнеткам — під фото З брюнетками все трохи складніше. Вони люблять підкреслювати свою пекучу красу за допомогою яскравих орхідей, гвоздик, гладіолусів і, звичайно ж, яскраво-червоних троянд. Якщо тобі не вдалося знайти саме ці квіти, то все одно купи що-небудь червоне. На фото брюнетка з червоними квітами виглядає набагато ефектніше. Рудоволосій левиці, швидше за все, сподобаються темні або фіолетові орхідеї, гіацинти та темні троянди. Якщо є можливість — попроси додати в букет трохи зеленого – так він стане більш універсальним і сподобається навіть найвимогливішій шатенці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://bit.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини