Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Суперфуди на будь-який смак: що росте в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Суперфуди на будь-який смак: що росте в Україні

В Україні вирощують поживну та багату на вітаміни їжу, яка коштує набагато дешевше за розпіарену закордонну

сьогодні, 17:21
Поділіться публікацією:

Суперфуди впевнено завойовують ринок у всьому світі. Конкуренцію розпіареним чиа, кіноа та матчі можуть скласти амарант та фіолетова кукурудза.

Суперфуди на будь-який смак: що росте в Україні

Іллюстративне фото

Що таке суперфуди і чим вони корисні

У будь-якому великому супермаркеті без проблем можна знайти водорості спіруліну, чиа, кіноа чи матчу — тобто все те, що прийнято називати "суперфудами". Незважаючи на їхню популярність, далеко не всі споживачі розуміють, що це таке. Більше того, точного визначення суперфуду не дають навіть фахівці, принаймні наукового чи медичного опису терміну досі не існує. В Оксфордському словнику наводиться досить абстрактне пояснення: "Їжа, яка вважається особливо поживною або корисною для здоров'я та самопочуття".

Список суперфудів величезний, до нього входять багато фруктів, овочів, ягод, темної листової зелені, горіхів, водоростей і навіть напоїв — комбуча, наприклад. Проте з різних причин, у тому числі через маркетингові хитрощі, ті чи інші продукти стають трендовими і вириваються в лідери продажів.

В Україні бум на суперпродукти проявляється не так яскраво, як у західних країнах. Без сумніву, у нас теж є категорія людей, що прагне здорового харчування і охоче включає в свій раціон чиа чи кіноа, але здебільшого українці консервативні в продуктових уподобаннях.

Знайти вітчизняну заміну розпіареним екзотичним продуктам нескладно.

Хороша місцева альтернатива кіноа — гречка є не таким відомим, але не менш корисним амарантом.

Ягоди годжі можна замінити обліпихою, чиа – насінням льону, макадамію – кедровими горіхами.

Замість популярних асаї ягід, що ростуть на пальмах в амазонських лісах, краще вибирати звичні чорні ягоди, такі як чорниця, шовковиця, лохина, ожина і чорна смородина.

Ще один неочевидний суперфуд – звична нам солодка кукурудза.

Знайти суперпродукти на українському ринку нескладно, але важливо пам'ятати про те, що навіть така корисна та насичена вітамінами їжа не повинна замінювати собою весь раціон. Як відзначають дієтологи, суперфуди не панацея від усіх хвороб, швидше вони є важливим доповненням до основного здорового харчування, яке в будь-якому випадку має бути збалансованим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини