Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Стане гірше: які продукти не варто їсти при депресії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стане гірше: які продукти не варто їсти при депресії

Експерти перерахували продукти, які не рекомендується їсти при депресії, тому що вони здатні погіршити стан

20 травня 2021, 15:50
Поділіться публікацією:

У період депресії багато людей переходять на нездорову їжу, не розуміючи, що таким чином лише посилюють свій стан. Які продукти не рекомендується вживати при поганому і пригніченому настрої?

Стане гірше: які продукти не варто їсти при депресії

Які продукти не можна їсти при депресії (фото з відкритих джерел)

Алкоголь

Більшість людей намагається підняти собі настрій за допомогою алкогольних напоїв, забуваючи про дозування. В результаті спиртне призводить до інтоксикації та зневоднення організму, від яких самопочуття лише погіршиться.

Солоне

Чипси, крекери, солоні горішки — забудьте про ці продукти, поки ваш емоційний стан не стабілізується. Сіль здатна на час "підняти настрій", а за низкою характеристик впливу на організм людини її "можна порівняти з дією наркотиків". У підсумку депресія може лише посилитися.

Жирне та оброблене м'ясо

Після їх вживання відбувається різкий занепад сил і настрою.

Солодощі

Рівень глюкози від солодощів різко підвищиться, а потім так само різко впаде. Результат — легка ейфорія зміниться втомою і дратівливістю.

Щоб відчути себе бадьоріше, експерти рекомендують додати в раціон цитрусові, горіхи, банани, кисломолочні продукти та темний шоколад.

Нагадаємо, депресію вважають однією із найпоширеніших проблем людства. Поки фармакологи б'ються і придумують нові формули ліків проти депресії, у Фінляндії винайшли новий спосіб боротьби з поганим настроєм.

Раніше американські вчені з'ясували, що депресивний стан у жінок здебільшого виникає через відсутність повноцінного сну. Відсутність якісного відпочинку вночі робить жінку більш дратівливою і нервовою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини