Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Стало відомо, від яких продуктів хочеться їсти ще більше
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, від яких продуктів хочеться їсти ще більше

Цими продуктами краще не зловживати

15 березня 2021, 08:35
Поділіться публікацією:

Є група продуктів, яка загострює голод і змушує їсти більше, ніж потрібно. І такі продукти часто рекомендують вживати тим, хто намагається скинути зайву вагу. Про це на своїй сторінці в Instagram заявила дієтолог Олена Кален.

Стало відомо, від яких продуктів хочеться їсти ще більше

Які продукти підвищують апетит (фото з відкритих джерел)

Спеціаліст зазначила, якщо ви хочете приборкати свій голод, тоді потрібно відмовитися від батончиків мюслі. Вони містять швидкі вуглеводи, які сприяють підвищенню цукру в крові. Але через короткий час цукор знову падає і людина починає відчувати голод.

Також дієтолог не радить зловживати йогуртами та смузі, тому що через рідку текстуру вони швидко проходять через шлунок, після чого знову з'являється відчуття порожнечі та голоду. Крім цього, йогурти можуть містити багато цукру і різних добавок.

У список продуктів, які підвищують апетит, також входять сухофрукти. З ними така ж ситуація, як і з батончиками мюслі. Сухофрукти викликають стрибки цукру в крові, а це призводить до почуття голоду.

Олена Кален також вказала на яєчний білок. Попри те, що цей продукт асоціюється зі сніданком, одного швидкоусвоюваного білка недостатньо, щоб зарядити організм енергією і підтримувати активність, тому після його вживання може знову прокинутися апетит. Щоб цього не сталося, сніданок краще доповнювати м'ясом і овочами.

Ще в цю групу продуктів входять штучні підсолоджувачі — вони можуть посилювати тягу до солодкого.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що дієтологи назвали п'ятірку популярних перекусів, які варто відсунути в сторону і не дражнити свій апетит. Що це за перекушування, дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини