Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Захворювання на рак на ранніх стадіях часто не мають виражених симптомів. Коли виникають видимі та відчутні проблеми хвороба вже може прогресувати значний час. Тож важливо мінімізувати ризик розвитку захворювання на рак, а в цьому допоможе вживання двох продуктів.
Овочі. Ілюстративне фото
Найефективнішими проти онкологічних захворювань є два доступні продукти, які є на кухні майже в кожної господині, — це томатна паста та часник, пише видання “Радіо Трек”.
Томатна паста має антиракові властивості завдяки великому вмісту лікопіну. Це каротиноїдний пігмент, що запобігає раку простати та молочної залози. У часнику міститься діалілдисульфід. Це потужний антиоксидант, завдяки якому організм краще засвоює лікопін з томатів.
Варто зазначити, що продукти можуть стати лише засобом зниження ризику розвитку хвороби. Якщо є підозри на наявність захворювання — варто звернутися до лікаря та дотримуватися протоколу призначеного лікування.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що певні продукти здатні знижувати рівень простат-специфічного антигену (PSA) та уповільнювати ріст ракових клітин.
Помідори називають одним із найефективніших продуктів. Вони багаті на лікопін — антиоксидант, що нейтралізує вільні радикали. Зазначимо, що більше користі принесуть термічно оброблені помідори у поєднанні з жирами, приміром, оливковою олією. Так краще засвоюється лікопін. Спеціалісти зазначають, що регулярне споживання томатного соусу або пасти може знизити ризик розвитку агресивних форм раку простати.