Рубрики
МЕНЮ
Кравцев Сергей
Надлишок солі підвищує артеріальний тиск, а цукор сприяє набору ваги та коливань рівня глюкози в крові. Для багатьох із нас дилема – які перекушування краще вибирати, щоб не нашкодити організму? Про це пише видання "Коментарі".
Закуски. Фото з відкритих джерел
Коли справа доходить до солодких закусок, у продуктовому магазині важко вибрати здорові варіанти. До них належать упаковане печиво, торти, тістечка, цукерки, солодкі напої, морозиво та шоколад.
Дієтолог Стефанія Мілітано розповіла, хоч ці продукти смачні, але вони переповнені нездоровими інгредієнтами.
Закуски з високим вмістом цукру можуть викликати енергетичні збої та викликати млявість. Крім того, доданий цукор, як відомо, сприяє запаленню в організмі, погіршуючи імунну систему та збільшуючи ризик хронічних захворювань.
Доданий цукор також впливає на метаболічний стан, сприяючи різкому підвищенню рівня цукру в крові та резистентності до інсуліну.
До того ж упакована випічка та солодкі закуски часто містять трансжири та надлишок насичених жирів, які можуть сприяти запаленню та впливати на здоров'я серця.
Це з здатністю обох цих жирів підвищувати рівень холестерину.
Крім того, ультраоброблені солодкі закуски часто сповнені таємничих інгредієнтів, включаючи добавки та консерванти.
Більш здорові солодкі закуски в ідеалі повинні містити багато клітковини, білка, ненасичених жирів та мікроелементів, таких як вітаміни, мінерали та рослинні сполуки, щоб сприяти ситості після їжі, а також здоров'ю кишечника, серця, м'язів, кісток та імунітету. Ці поживні речовини можна знайти у продуктах харчування, таких як цілісні зерна, горіхи, насіння, бобові, нежирні молочні продукти та фрукти.
До найпопулярніших солоних закусок відносять чіпси, крекери та оброблене м'ясо, яке також не є найкращим варіантом для здоров'я.
Занадто багато солоних закусок може негативно вплинути на кров'яний тиск та здоров'я серця. У солоних закусках також можна знайти доданий цукор, насичені жири, трансжири, добавки та консерванти.
Білі або рафіновані вуглеводи були позбавлені вмісту клітковини та мікроелементів, присутніх у цілісному зерні, і, у свою чергу, дуже схоже на додані цукру в тому, як вони метаболізуються. Це означає, що вони здатні підвищувати рівень цукру в крові та змушувати вас відчувати голод невдовзі після їжі.
Одну категорію закусок технічно вважатимуться здоровішим вибором, саме солоні продукти. Це тому, що навіть найкорисніші солодкі закуски містять певну форму цукру, який може підвищити рівень цукру в крові.
Читайте також на порталі "Коментарі" — лише дві прості вправи можуть допомогти покращити якість сну та забезпечити спокійний відпочинок.
Новини