Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Скільки води треба пити?
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки води треба пити?

Цього року особливо гостро стало питання нашого здоров'я. Про це задумалися навіть ті, хто раніше не приділяв до свого самопочуття і профілактики захворювань достатньо уваги. Питання як підвищити імунітет, щоб він став більш стійким до недугів і вірусів зараз, напевно, один з найбільш обговорюваних

1 грудня 2020, 16:13
Поділіться публікацією:

Заняття спортом, правильне харчування, здоровий сон — комплекс правильних заходів, які, за порадами лікарів, сприятливо позначаться на вашому здоров'ї. Але один з найпростіших і ефективних методів підтримки організму в тонусі — питна вода.

Скільки води треба пити?

Мінеральна вода "Джермук"

Вражаюче, адже вода, сама по собі, не має ніяких поживних якостей, але без неї неможливо уявити правильне функціонування всіх наших органів. Не дарма ж без їжі людина може прожити тижні, а без рідини приречений на хвороби і навіть смерть.

При вживанні води важливо приділяти увагу і її кількості, і якості. Для початку розглянемо докладніше перший пункт — так скільки ж води потрібно пити в день?

Згідно з підрахунками фахівців, ми втрачаємо за день 0,32 літра води тільки при диханні! А в цілому при помірному кліматі наше тіло виділяє більше 2,5 літрів води на добу, що дорівнює 10 склянкам!

А спекотним літом або при заняттях спортом ми запросто "позбавляємося" від 4,5-5 літрів за день. Ці запаси потрібно заповнювати, адже нестача рідини в організмі може відгукнутися різними хворобами, головний біль з яких — самий "лайтовий" варіант.

Щоб правильно компенсувати відсутню кількість рідини в організмі, потрібно щодня споживати не менше 6-7 склянок води. Але, природно, такі цифри дуже усереднені, а правильну дозу слід розрахувати, виходячи з індивідуальних потреб організму і способу життя.

Приблизно, таблиця споживання води виглядає так: Для людини вагою 50 кг необхідно 1,7 л, 60 кг — 2,1 л, 70 кг — 2,4 л, 80 кг — 2,8 л рідини на добу. Але знову ж таки — беріть до уваги спосіб життя, активність, а також наявність хронічних захворювань. В ідеалі, кількість споживаної води потрібно розрахувати з лікарем-дієтологом або спортивним тренером.

А тепер поговоримо про якість. Перефразовуючи відому фразу, скажімо, що не вся вода однаково корисна. Всі знають, наприклад, що жителям мегаполісів не варто пити воду з крана. Але не вся вода, що продається в пляшках, несе нашому організму користь, а деяка навіть шкодить. Як в цьому всьому розібратися?

У воді можуть бути розчинені хімічні речовини, важкі метали, особливо, якщо джерело її видобутку, знаходиться в зоні з поганою екологічним станом.  Але і це не найстрашніше, найбільшу небезпеку представляють мікроорганізми, що мешкають в рідині, частина з яких можуть бути небезпечні для людини.

Тому, купуючи воду в пляшках, звертайте увагу на її походження, адреса джерела. Уявіть собі курортну зону Вірменії, де мальовнича природа, в радіусі багатьох кілометрів немає ніякого виробництва, око милують водоспади і неймовірні ліси, а з-під землі б'ють чисті джерела. Думаєте, така вода зустрічається десь в дорогих люксових магазинах? Ні, ви легко знайдете її на полиці будь-якого супермаркету, в зеленій пляшці, якщо ви любите газовану воду або в білій, якщо вважаєте за краще воду без газу, з написом "Jermuk" на етикетці.

Так, якщо ви ще застали часи Радянського Союзу, напевно чули про здравницю, де любила відпочивати еліта. Це однойменний курортне містечко в Вірменії, де зараз знаходиться виробництво води "Джермук", що цінується в усьому світі і експортується в більш ніж 40 країн.

Найчистіша вода, склад якої ідеально підходить людському організму.

І це не дивно, адже своїми хімічними властивостями склад Джермук подібний до складу мінеральних вод Карлових Вар.

До речі, про склад. Не забувайте читати інформацію, що пише виробник на етикетці. Якщо ви віддаєте перевагу газовану воду, не лінуйтеся дізнатися подробиці навіть таких "дрібниць" — звідки взялися горезвісні бульбашки в склянці води? Це вуглекислий газ з балонів або ж газація була природного походження? Перевагу другого варіанта, звичайно, складно заперечити.

Чи звертаєте ви увагу на склад і походження води, яку щодня вживає в їжу ваша сім'я?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини