Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Скільки можна з'їсти мандаринів за день: дієтолог назвала кількість
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки можна з'їсти мандаринів за день: дієтолог назвала кількість

Мандарини дуже корисні, але натщесерце їх їсти дієтологи не рекомендують

18 грудня 2020, 11:42
Поділіться публікацією:

Сезон цитрусових зараз у самому розпалі. Яскравий колір і аромат цих фруктів буквально заманюють з прилавків покупців. Мабуть, мандарини — це істинний символ передноворічної метушні та турбот. А запах ялинки та мандаринів — неодмінні символи зимових свят. Як всім відомо, цитрусові дуже корисні, оскільки містять масла, які здатні вбивати бактерії та віруси. Але важливо не вживати цитрусові, зокрема мандарини, в надмірній кількості, а пам'ятати про добову норму.

Скільки можна з'їсти мандаринів за день: дієтолог назвала кількість

Фото з відкритих джерел

Як розповіла лікар-дієтолог Інна Бутько, мандарини містять вітамін С і калій. Останній — це елемент, який допомагає залишатися здоровою серцево-судинній системі, а також виводить із нашого організму зайву рідину. Крім того, це й ще помічник для нашої сполучної тканини, шкіри, а ще калій зменшує зморшки та робить міцними наші суглоби.

Однак дієтолог рекомендує не захоплюватися мандаринами. Так, лікар радить з'їдати в день не більше 300 грамів мандаринів. Для дітей "мандаринова" норма дещо менша — максимум 200 грамів мандаринів на день.

Додамо, що також дієтологи не радять вживати цитрусові натщесерце. За словами дієтолога Інни Бутько, найкраще з'їдати мандарини вранці або ж днем до 17:00.

Як раніше розповів портал "Коментарі", із віком в організмі відбуваються зміни, які вимагають перегляду багатьох звичок. У тому числі слід оновити раціон харчування. Американське видання My Domaine спільно з експертами в області здорового харчування і дієтологами склало список продуктів, які рекомендують не вживати після 30-ти років — особливо жінкам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини