Рубрики
МЕНЮ
Таисия Ерохина
Сезон цитрусових зараз у самому розпалі. Яскравий колір і аромат цих фруктів буквально заманюють з прилавків покупців. Мабуть, мандарини — це істинний символ передноворічної метушні та турбот. А запах ялинки та мандаринів — неодмінні символи зимових свят. Як всім відомо, цитрусові дуже корисні, оскільки містять масла, які здатні вбивати бактерії та віруси. Але важливо не вживати цитрусові, зокрема мандарини, в надмірній кількості, а пам'ятати про добову норму.
Фото з відкритих джерел
Як розповіла лікар-дієтолог Інна Бутько, мандарини містять вітамін С і калій. Останній — це елемент, який допомагає залишатися здоровою серцево-судинній системі, а також виводить із нашого організму зайву рідину. Крім того, це й ще помічник для нашої сполучної тканини, шкіри, а ще калій зменшує зморшки та робить міцними наші суглоби.
Однак дієтолог рекомендує не захоплюватися мандаринами. Так, лікар радить з'їдати в день не більше 300 грамів мандаринів. Для дітей "мандаринова" норма дещо менша — максимум 200 грамів мандаринів на день.
Додамо, що також дієтологи не радять вживати цитрусові натщесерце. За словами дієтолога Інни Бутько, найкраще з'їдати мандарини вранці або ж днем до 17:00.
Як раніше розповів портал "Коментарі", із віком в організмі відбуваються зміни, які вимагають перегляду багатьох звичок. У тому числі слід оновити раціон харчування. Американське видання My Domaine спільно з експертами в області здорового харчування і дієтологами склало список продуктів, які рекомендують не вживати після 30-ти років — особливо жінкам.
Новини