Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Скільки чашок кави потрібно пити для здоров'я серця
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки чашок кави потрібно пити для здоров'я серця

Дослідник Юдіт Саймон з'ясував, скільки кухлів кави потрібно випити, щоб знизити ризик захворювань серцево-судинної системи

26 жовтня 2021, 09:55
Поділіться публікацією:

Багато досліджень доводять, що помірна кількість кави позитивно позначається на роботі організму. Експерт Юдіт Саймон з'ясував, скільки напою потрібно вживати в день, щоб не нашкодити, а навпаки, покращити стан серцево-судинної системи.

Скільки чашок кави потрібно пити для здоров'я серця

Користь кави (фото з відкритих джерел)

Кава не тільки допомагає підбадьоритися, але ще й знижує ризики деяких серйозних захворювань. Кардіологи зазначають, що певна кількість напою запобігає ризику інсульту.

Доктор Юдіт Саймон під час дослідження встановив, що регулярне вживання кави є безпечним для серця. Для участі в експерименті він запросив близько 470 тисяч людей без серцевих проблем, їх вік становив у середньому 56 років. Учасників розділили на три групи: перша лише періодично вживала каву, друга – вживала 0,5-3 чашки на добу та третя – пила понад 3 чашки напою в день. Результати показали, що найкраще серце функціонувало у добровольців із другої групи у порівнянні з іншими учасниками. Ризик серцево-судинних захворювань у них знизився на 17%, зокрема, ризик інсульту на 21%.

Нагадаємо, вживання кави протягом 30 хвилин після пробудження може бути однією з найкращих звичок для метаболізму та тіла загалом. Хоча гідратація важлива для запуску травлення, починати ранок варто зі склянкою води, перехід на каву менш ніж за годину після пробудження може мати деякі суттєві переваги з часом.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що приготувати каву в турці означає зануритися в справжній ритуал. Дізнайтеся, всі тонкощі та секрети приготування.

Читайте також, чому від кави хочеться спати і як із цим боротися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини