Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Незважаючи на те, що вино — алкогольний напій, в помірній кількості, воно позитивно впливає на здоров'я. Але важливо враховувати не тільки дозування, але і якість продукту. Лікар — дієтолог Андрій Воронін виданню NEWS розповів, скільки вина можна пити з користю для організму.
Getty
Відомо, що натуральне вино містить цінні макро — і мікроелементи: фосфор, залізо, цинк, мідь, калій, кальцій, магній і натрій, а також вітаміни А, В, С, Н і РР. У розумних кількостях, вино покращує апетит і підвищує секрецію травних ферментів. А флавоноїди, які входять до складу напою, нейтралізують в організмі вільні радикали, захищаючи його від серйозних захворювань.
Експерт пояснив, що 1-2 келиха вина, випитого 1-2 рази в тиждень, допомагають наситить організм корисними речовинами. Найкраще вживати напій перед обідом або вечерею, тоді їжа буде швидше і легше перетравлюватися.
Якщо ж не контролювати кількість випитого вина, тоді воно згубно відіб'ється на здоров'ї, зокрема викличе проблеми з нирками, артеріальним тиском і зруйнує клітини головного мозку.
Раніше видання "Коментарі" повідомляли, що регулярне вживання винограду позитивно позначається на роботі нервової системи.
Новини