Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Скільки чаю можна пити в день без шкоди для здоров'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки чаю можна пити в день без шкоди для здоров'я

Чай - один з найпопулярніших напоїв у світі

6 вересня 2020, 09:40 comments1221
Поділіться публікацією:

Чай володіє не тільки приємним смаком і ароматом, але ще містить багато корисних речовин, тому не дивно, що перед ним складно встояти. Багато людей звикли пити чай і на сніданок, і на обід, і на вечерю. Здавалося б, що в цьому ритуалі може бути поганого. Але лікар-дієтолог Олена Соломатіна виданню "ГМ" пояснила, що існує певна норма для цього напою.

Скільки чаю можна пити в день без шкоди для здоров'я

Спеціаліст зазначила, що чай багатий на вітаміни, корисні мікроелементи та антиоксиданти, які позитивно діють на роботу всього організму, зокрема покращують травлення, зміцнюють імунітет, знімають стрес і напруження. Однак, не варто забувати, що в цьому напої є і кофеїн, який в надлишку може нанести нашому організму серйозної шкоди.

Лікар радить випивати в день не більше чотирьох чашок чаю, але при цьому важливу роль відіграє якість чаю, ступінь заварки та індивідуальна переносимість людини. Міцний напій не можна вживати людям з підвищеною нервовою збудливістю. І не варто забувати про те, що чай має сечогінну дію, тому після кількох випитих чашок, важливо поповнювати баланс рідини в організмі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим корисний для організму чай з чорної смородини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини