Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Сир – це популярний молочний продукт, багатий на кальцій, білок та інші поживні речовини. Однак, його вживання може бути небезпечним для деяких людей. Причиною лікарі називають високий вміст насичених жирів, лактози та інших інгредієнтів. Портал “Коментарі” розповідає, кому не варто вживати сир, щоб не нашкодити здоров'ю.
Ілюстративне фото
Лактоза – це цукор, що міститься в молоці. Люди з непереносимістю лактози не можуть її перетравлювати, що призводить до таких симптомів, як здуття живота, газоутворення, діарея та біль у животі.
Казеїн – це основний білок, що міститься в молоці. Алергія на казеїн може викликати такі симптоми, як кропив'янка, набряк, утруднене дихання та анафілаксія.
Сир містить багато насичених жирів, які можуть підвищити рівень холестерину в крові.
Деякі види сиру містять багато натрію, який може негативно вплинути на роботу нирок.
Деякі види сиру, такі як витримані сири, містять тирамін – речовину, яка може викликати мігрень.
Сир – це калорійний продукт, який може сприяти збільшенню ваги.
Щоб мінімізувати шкідливий вплив на організм, варто вибирати сир з низьким вмістом:
лактози — деякі види сиру, такі як чеддер, пармезан та швейцарський сир, містять менше лактози, ніж інші.
жиру — сири з низьким вмістом жиру містять менше насичених жирів.
натрію — сири з низьким вмістом натрію містять менше натрію.
Нагадаємо, портал “Коментарі” писав, чому шкідливий чай у пакетиках.
Новини