Рубрики
МЕНЮ
Ольга Чародий
Фахівці назвали лікарські властивості сиру. На думку вчених, сир — один з найкорисніших для дітей продуктів. Для дітей-невротиків сир просто незамінний, адже він покращує регенеративну здатність нервової системи і нормалізує самопочуття дитини в цілому.
Завтрак ребенка. Фото: rosa.clinic
Також в сирі містяться в достатку амінокислоти, які допомагають при профілактиці захворювань печінки. Молочний білок, казеїн, який міститься в сирі, легко замінює білки тваринного походження. А це особливо важливо для дітей, яким протипоказані тваринні білки. Крім цього, корисні властивості сиру необхідні для підтримки нормального обміну речовин і профілактики ожиріння, для попередження недокрів'я, так як мінеральні речовини в його складі беруть участь у виробленні гемоглобіну.
Нагадаємо, до ромі того, завдяки оптимальному поєднанню білків і жирів сир є енергетичним підживленням головного мозку. Зокрема, амінокислота метіонін, яка знижує рівень холестерину і попереджає ожиріння печінки, допомагає виводити з організму токсини, а також перешкоджає розвитку склерозу. Сир багатий різними вітамінами. Так, вітамін В2 відповідає за гармонію нервової системи. Вітамін В12 протистоїть анемії, підвищує апетит, дає енергію. Вітамін Р зміцнює стінки капілярів. Вітамін Е перешкоджає утворенню тромбів. Цей дієтичний продукт відмінно підходить для "розвантажувальних" днів. У нього немає тканинної і клітинної структури. Завдяки цій властивості сир легко засвоюється і практично повністю перетравлюється. Тому його можна без побоювання вживати при наявності шлунково-кишкових захворюваннях: хронічному гастриті, панкреатиті, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки, хронічних захворюваннями жовчного міхура.
Новини