Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Сік в пакетах: поради для батьків
commentss НОВИНИ Всі новини

Сік в пакетах: поради для батьків

Пакетовані магазинні соки є популярним і зручним напоєм в якості шкільного перекусу, частування на вечірках з нагоди дня народження, і навіть для утамування спраги після спортивного тренування. Але чи дійсно сік в пакетику - це здоровий вибір?

23 грудня 2020, 14:43
Поділіться публікацією:


Сік в пакетах: поради для батьків

Фото: depositphotos.com

Кілька порад, які слід враховувати при покупці пакетованого магазинного соку:

Переконайтеся, що це чистий фруктовий сік. Фруктові напої, які не є 100% соком (нектари, морси і т.д.), зазвичай містять велику кількість доданого цукру, тому перед покупкою завжди уважно читайте етикетку.

Тримайтеся якомога далі від введення соку в раціон малюка, поки йому не виповниться мінімум 1 рік.

Не дозволяйте своїй дитині протягом тривалого часу пити сік з трубочки (або будь-який інший напій із цукром) — "купання" зубів у солодких рідинах може викликати серйозний розпад зубів.

Вичавлюйте сік з фруктів самі. Свіжовичавлений сік (в домашніх умовах) містить вітаміни і антиоксиданти, необхідні дитячому організму. Денна норма 100% соку для дитини — 170 мл. Для того, щоб напою вистачило на весь день, розбавте сік водою.

Переконайтеся, що сік не заглушає інтерес вашої дитини до вживання молока і води.

Давайте дитині їсти фрукти, а не пити сік. Фруктові соки містять багато цукру і кислоти, але не містять потрібної кількості клітковини для зростаючих організмів. Діти потребують клітковину і не потребують додаткового цукру. Наприклад, одне середнє яблуко містить 95 калорій, 4,4 г клітковини і 19 г цукру, в той час, як чашка соку має 114 калорій, 0,5 г клітковини і 24 г цукру. Ви також можете змішати фрукти в блендері замість соковижималки, що гарантуватиме наявність необхідної клітковини в соку.

Слідкуйте за попереджувальними ознаками надмірного споживання соків — поява у дитини надмірної ваги, розпаду зубів і діареї. Організм малюка засвоює солодкі рідини протягом тривалого періоду, що часто призводить до розладу шлунка, особливо у маленьких дітей у віці від 2 до 3 років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини