Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Шість порад, як переконати малюка правильно харчуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

Шість порад, як переконати малюка правильно харчуватися

Слідкувати за раціоном варто із самого дитинства

15 грудня 2020, 19:45
Поділіться публікацією:

Питання здорового харчування є актуальним не лише для дорослих. Є кілька порад для батьків, які хвилюються щодо правильності раціону своєї дитини, пише The Times of India.

Шість порад, як переконати малюка правильно харчуватися

Здорове харчування дуже важливе для дітей. Фото із відкритих джерел

1. Покажіть приклад

Пам’ятайте: діти копіюють майже все, що ви робите. Якщо вони побачать, як ви лежите, переглядаєте улюблене шоу, завжди в телефоні і не дотримуєтесь вашої особистої гігієни, вони вас наслідують. Найкраще навчати своїх дітей, подаючи приклад. Візьміть здорові харчові звички та спортивні вправи за правило. Про важливість здорового способу життя діти мають дізнатися найперше від вас.

2. Попросіть допомогти на кухні

Коли ви готуєте їжу, попросіть своїх дітей допомогти вам у обробці інгредієнтів, сервіровці столу, подачі страв тощо. Швидше за все, дитина не встоїть перед спокусою спробувати те, що допомагала готувати. За вами — аби ця страва була не лише поживною, а й корисною.

3. Зменшіть кількість перекусів

Здорове харчування — добре, але настільки шкідливими можуть бути легкі перекуси? Найгірше, що дорослі можуть сказати своїм дітям, це: "закінчи домашнє завдання (склади іграшки, помий посуд тощо), і отримаєш шоколадку". Зведіть подібну "похвалу" до мінімуму. Натомість започаткуйте корисні перекуси. Готуйте батончики з гранолою, бутерброди, пропонуйте овочі.

4. Грайте в "хованки"

Ця порада для хитрунів: маскуйте одні страви під інші. Найпростіший приклад — додайте подрібнених сухих фруктів і насіння у молоко разом із улюбленим какао-порошком.

5. Дотримуйтеся балансу

Їсти морозиво у спекотній літній день чи перехопити поп-корну під час перегляду фільмів — абсолютно нормально. Інколи дозволяйте дітям подібні радощі, не варто перетворювати їх раціон у щось ідеально правильне. Баланс же витримуйте, готуючи здорову їжу.

6. Майте терпіння до нових смаків

Дитина росте і весь час з’ясовує власні смаки, апетити і, звісно, те, що їй категорично не подобається. Зважте на те, що із часом людські смаки змінюються. Тож запасіться терпінням, експериментуючи із різними продуктами. Якщо хочете приготувати щось нове, спробуйте його поєднати із уже улюбленою стравою. Із часом дитина звикне до здорового наповнення власного раціону.

Раніше "Коментарі" пропонували ознайомитися із підбіркою порад, як зробити ранок ефективним.

Також портал писав про лайфхаки щодо швидкого схуднення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини