Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Секрети довголіття: топ продукти для здоров'я, які вам потрібно включити до раціону
commentss НОВИНИ Всі новини

Секрети довголіття: топ продукти для здоров'я, які вам потрібно включити до раціону

Від броколі до оливкової олії: що їсти, щоб жити довше і краще

22 квітня 2024, 18:00
Поділіться публікацією:

У пошуках секрету довгого і здорового життя, багато хто звертається до різноманітних засобів, від складних дієт до виснажливих тренувань. Проте, як стверджує терапевт Лінда Шиуе, ключ до довголіття може бути набагато простішим і доступнішим, ніж ми думаємо. За її словами, покращення якості харчування та активне життя є основою для здоров'я на довгі роки. Це підтверджує і Huffpost, акцентуючи на важливості споживання продуктів у їхньому природному стані, як-от цільнозернові, свіжі овочі та фрукти, а також рибу та горіхи.

Секрети довголіття: топ продукти для здоров'я, які вам потрібно включити до раціону

Від броколі до оливкової олії: що їсти, щоб жити довше і краще

Серед продуктів, які експерти особливо виокремлюють, знаходяться хрестоцвіті овочі, такі як броколі, брюссельська капуста і білокачанна капуста. Доктор Марк Хайман, відомий своїми дослідженнями в області харчування і здоров'я, наголошує на їх антиоксидантній, протизапальній та протираковій властивостях. Також, він вказує на важливість магнію та фолату, які містяться у цих овочах і сприяють метилюванню ДНК, важливому для активації "генів довголіття".

Темна листова зелень, така як шпинат і кале, заслуговує окремої уваги завдяки своїм властивостям, що покращують здоров'я серця і можуть знижувати ризик деяких видів раку, завдяки високому вмісту фолієвої кислоти.

Щодо білкових продуктів, то Хайман рекомендує додавати до раціону жирну рибу, таку як лосось і сардини, яка є важливим джерелом омега-3 жирних кислот. Ці нутрієнти мають критичне значення для зменшення запалення і здоров'я серцево-судинної системи.

Не варто забувати про важливість цільнозернових продуктів, які, за даними Гарвардської школи громадської охорони здоров'я, допомагають контролювати холестерин і артеріальний тиск. Також оливкова олія, особливо першого холодного віджиму, відіграє значну роль у профілактиці серцевих захворювань та деяких видів раку завдяки своїм антиоксидантним властивостям.

Ягоди, богаті на антиоксиданти, і ферментовані продукти, такі як кімчі та квашена капуста, є важливими для здоров'я кишківника і підтримки імунної системи. Горіхи та насіння, багаті на білок і клітковину, а також прості йогурти без додавання цукру, що містять кальцій та інші важливі мікроелементи, також мають велике значення для підтримки загального здоров'я.

Ось так, дотримуючись простих, але ефективних правил харчування і включаючи ці продукти в свій щоденний раціон, можна не тільки покращити якість життя, але й значно збільшити свої шанси на довголіття. Варто почати з малих кроків, які з часом можуть привести до великих змін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини