Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
Вчені в ході дослідження з'ясували, що чай — улюблений багатьма напій, не тільки допомагає зігрітися і підбадьоритися, але ще має масу інших корисних властивостей. Зокрема, позитивно діє на роботу кишківника — органу довголіття.
чай | фото: Shutterstock
Автор роботи, доктор Керрі Ракстон зазначила, що щоденне вживання зеленого і чорного чаю, а також улуна і пуера сприяють розвитку корисної мікрофлори в кишківнику, тим самим запобігаючи онкологічним захворюванням та діабету.
Фахівці відзначили, що секрет користі цих сортів чаю в великій кількості поліфенолів — потужних антиоксидантів, які покращують роботу серцево-судинної системи, запобігаючи закупорці судин, а також знижують рівень цукру в крові, покращують травлення і т. д.
10-денне дослідження показало, що у людей, які пили зелений чай кожен день по 3-4 чашки, в у кишківнику підвищився рівень біфідобактерій, які захищають орган від розмноження хвороботворних мікробів, а також беруть участь в синтезі амінокислот, білків і деяких вітамінів.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому саме кишківник — орган, здатний визначити тривалість життя.
Новини