Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що відбувається з мозком, коли ви п'єте один келих вина
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається з мозком, коли ви п'єте один келих вина

Група міжнародних дослідників вивчила зв'язок між вживанням алкогольних напоїв та структурою мозку

22 березня 2022, 03:35
Поділіться публікацією:

Алкогольні напої негативно відбиваються на роботі організму, особливо при регулярному вживанні. Вчені зі США, Швейцарії та Нідерландів вирішили вивчити зв'язок між структурою мозку та вживанням спиртного.

Що відбувається з мозком, коли ви п'єте один келих вина

Як алкоголь впливає на роботу мозку (фото з відкритих джерел)

Дослідники зазначили, що зловживання алкоголем може призвести до атрофії головного мозку та втрати нейронів. Але наскільки негативно на мозковій активності позначаються нечасті та малі дози спиртного, експерти так і не відповіли.

Проте вчені провели експеримент, у якому взяло участь 36 тисяч британців. Вони заповнили анкету, де розповіли, скільки випивають спиртного на тиждень і зробили МРТ-сканування мозку. Потім ці знімки порівняли із зображеннями типового старіючого мозку, враховуючи вік і стать людини, а також його пристрасть до куріння, генетичне походження і навіть розмір голови.

Дослідження показало, що навіть пляшка пива або 300 мл вина щодня можуть почати скорочувати загальний обсяг мозку. І чим більше ви п'єте, тим більше цей стан посилюється. Наприклад, мозок 50-річної людини, яка вживає щодня пляшку пива або 200 мл вина протягом місяця, виглядав на 2 роки старше, ніж у того, хто випивав половину цієї дози. А у тих, хто вживав щодня по три порції алкоголю на день, мозок "виглядав" старше на 3,5 роки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що питання про те, як швидше вивести алкоголь з організму, хвилює не лише любителів спиртних напоїв. У цьому виникає потреба і в тих, хто п'є під впливом обставин. Отже, що для цього треба робити? Які засоби можуть допомогти у цій ситуації?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини