Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що станеться з організмом, якщо регулярно пити воду з содою
commentss НОВИНИ Всі новини

Що станеться з організмом, якщо регулярно пити воду з содою

Лікар Юрина Юзуп розповіла, які зміни відбудуться в організмі, якщо регулярно вживати воду з содою

10 травня 2022, 00:30 comments2696
Поділіться публікацією:

В інтернеті можна зустріти безліч порад від "диванних медиків" з приводу користі вживання води з содою. Але чи такий корисний напій, як про нього говорять? Лікар Юрина Юзуп розповіла, які зміни відбудуться з організмом, якщо пити такий розчин регулярно.

Що станеться з організмом, якщо регулярно пити воду з содою

Що станеться з організмом, якщо пити воду з содою (фото з відкритих джерел)

Фахівець зазначила, що при правильному прийомі сода допомагає нормалізувати кислотно-лужний баланс (рН). А також розчин води із содою допомагає очистити організм, прискорює виведення токсинів, зменшує головний біль. Крім того, продукт має протизапальні властивості, тому соду з водою часто використовують для полоскання горла, щоб знизити запальний процес.

Зазначається, що при розчині соди у воді, вона перетворює водне середовище на слаболужне. Такий розчин може допомогти нейтралізувати кислотне середовище в організмі внаслідок олужнення.

Крім того, при попаданні в організм сода розріджує та оновлює структуру крові, допомагає боротися з каменеутворенням у нирках, відкладенням солей та бляшок холестерину.

Але такий розчин може завдати організму і шкоди. Варто знати, що від регулярного використання страждає насамперед стравохід, який в нормі має лужне середовище. Буває, що люди, які приймають соду з водою, страждають від кандидозу, тому що постійне залуження стравоходу — прямий шлях до зростання грибів. При надмірному надходженні соди з кишківника швидко починає вимиватись корисна мікрофлора, а це загрожує серйозними наслідками для здоров'я.

Лікар зазначила, що соду не можна вживати людям, у яких діагностовано виразку шлунка, гастрит, діабет та інші захворювання шлунково-кишкового тракту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які лікувальні властивості має сода.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини