Рубрики
МЕНЮ
Виталий Войчук
В літній період, згідно статистики, відбувається найбільше харчових отруєнь. І причиною такого стану часто стають зіпсовані або "брудні" продукти. Дієтологи кажуть, що після отруєння дуже важливо правиться харчуватися, щоб робота травної системи нормалізувалася. Про це повідомляє журнал "Ще".
В першу чергу, це повинна пити легка їжа, якане дратує шлунок. Варто включити в свій раціон банани, яблука, рис, тости. Ці продукти містять багато крохмалю і клітковини, які покращують роботу травлення, зменшуючи частоту діареї та нудоти.
Також слід урізноманітнити своє меню легким супом, вівсяною кашею без цукру, картоплею, запеченим або вареним курячим м'ясом. Ще після харчового отруєння потрібно поповнювати організм рідиною, тому пийте більше води і чаю (краще з м'ятою або імбиром).
А в список "заборонених" продуктів після отруєння входить: молочна продукція, жирна, гостра і важка їжа (фаст-фуд), цибуля, квасоля та інші овочі, які можуть викликати метеоризм. Також на час варто відмовитися від кави, газованої води і молока.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що робити при харчовому отруєнні.
Новини