Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що можна мамі, що годує
commentss НОВИНИ Всі новини

Що можна мамі, що годує

Для мами, що годує, дуже важливо правильно харчуватися, адже все, що вона з'їсть, потрапляє з молоком в організм малюка. Щоб дитина була здорова, її не мучили кольки, і добре спала, мама повинна ретельно скласти своє меню

20 лютого 2024, 10:51
Поділіться публікацією:

Абсолютно всім мамам хочеться, щоб її малюк міцно спав, був здоровим і отримував усе необхідне для правильного розвитку. Педіатри кажуть, що ще ніхто не придумав нічого кращого за грудне молоко, яке має всі необхідні речовини для малюка і підтримує його імунітет. Але в цьому випадку мама має постаратися і обмежити себе в тих продуктах, які можуть зашкодити дитині.

Що можна мамі, що годує

Що можна їсти мамі при грудному вигодовуванні

Що можна їсти при грудному вигодовуванні. перелік

- будь-які круп'яні каші (гречана, вівсяна, перлова, пшоняна, пшенична та ін);

- м'ясо та рибу нежирних сортів;

- овочі, варені чи запечені;

- тверді та плавлені сири, що не містять добавок, консервантів та барвників;

- картопля у відвареному та запеченому вигляді;

- макарони будь-якого сорту;

- м'ясо птиці;

- нежирні котлети, тефтелі, сирники, млинці;

- молочні та кисломолочні продукти зі зниженим відсотком жирності;

- варені яйця, омлети на пару;

- запечені яблука та груші;

- трохи горіхів;

- чай з молоком, зелений чай, компот із сухофруктів;

- Сухе печиво без маргарину.

Зверніть увагу: мама, що годує, протягом дня повинна вживати достатню кількість рідини. Вона може пити очищену воду без газу, неміцний чай без цукру, узвари із сухофруктів, киселі, відвар шипшини.

Що можна їсти мамі, що годує від 0 до 3 місяців

Перші місяці життя дитини дуже важливі. Його організм ще не зміцнів, тому мама, що годує, повинна приділити максимум уваги своєму харчуванню. Їй можна їсти яблука та банани, поступово додаючи сезонні ягоди та фрукти. Не заборонені м'ясо і риба, адже білок обов'язково повинен входити в харчування матері-годувальниці. Бажано вживати біле м'ясо (філе індички чи курки) та відмовитися від червоного.

Крім того, за словами дієтологів, у перший місяць після пологів краще відмовитися від смажених страв на користь варіння чи запікання. Також не варто їсти сирі фрукти та овочі, оскільки вони можуть викликати кишкові кольки та гази у дитини. Крім того, педіатри радять відмовитися від консервів, домашніх солінь, страв з маринадом та надмірно гострих страв.

Що категорично не можна їсти мамі, що годує

Є продукти, які мама, що годує, повинна категорично уникати у своєму раціоні, щоб не нашкодити малюку. Як стверджують педіатри, всім мамам, що годують, не можна вживати в їжу цибулю, часник, гірчицю, хрін, оцет, оскільки вони змінюють смак і запах молока, можуть бути причиною відмови від грудей. Крім того, потрібно виключити з раціону промислові напівфабрикати, консерви, копченості, ковбасні вироби, продукти, що містять штучні консерванти, барвники.

Що із солодкого можна при грудному вигодовуванні?

Так, мамі, що годує, можна солодке. Але, як завжди, є одне "але". Усі солодощі повинні бути правильними, які не нашкодять дитині і не викличуть у неї кольки. І так, мамам можна мармелад, який не лише смачний, а й корисний, адже може підвищувати імунітет. Далі абсолютно спокійно можна насолоджуватися смаком зефіру або повітряного безе, а також меренги.

За словами дієтологів, мамі, що годує, можна також вівсяне, сирне печиво і галети. І так, всім мамам, що годують, можна їсти сухофрукти, які можуть відмінно замінити такі звичні цукерки.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, наскільки суворою має бути дієта мами, що годує.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини