Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що їсти у спеку: п'ять продуктів для літа
commentss НОВИНИ Всі новини

Що їсти у спеку: п'ять продуктів для літа

Щоб у спеку організм відчував себе краще, скорегуйте раціон харчування

18 червня 2020, 12:30 comments1776
Поділіться публікацією:

Як правило, в жарку погоду апетит пропадає, але посилюється спрага. Це пов'язано з тим, що наш організм втрачає багато вологи, в результаті чого погіршується загальне самопочуття. Щоб цього не сталося, варто пити більше рідини, а також додати в раціон продукти, які допоможуть уникнути зневоднення. Що це за продукти?

Що їсти у спеку: п'ять продуктів для літа

Огірки

Це ідеальний продукт для спекотної погоди. Огірок на 96% складається з води, також у його складі є корисні елементи і вітаміни. Він відмінно справляється з голодом і спрагою, тому стане чудовим доповненням до літнього салату або холодного супу.

Селера

Ще один корисний продукт для літнього раціону. Селера має антисептичні, протиаллергічні та тонізуючі властивості. У ньому міститься багато води, а також калій, фосфор, залізо і вітаміни групи В. Плюс до всього, це низькокалорійний продукт, тому за фігуру хвилюватись не варто.

Малина

Літо — це сезон ягід, тому їх обов'язково потрібно додати у своє меню. І особливу увагу варто приділити малині. У ній є вітаміни А, В1, В2, а також С, який зміцнює імунітет. Завдяки своєму багатому складу, малина корисна для серця, травлення та нервової системи. Свіжі ягоди  чудово втамовують спрагу .

Помідори

Цей овоч багатий на лікопін — потужний антиоксидант і протизапальний засіб. Як відомо, під впливом сильних сонячних променів в клітинах можуть утворитися вільні радикали, які викликають рак. А антиоксиданти здатні нейтралізувати їх дію і захистити організм. Тому помідори незамінні в раціоні. Влітку їх можна вживати свіжими, а ще з них можна приготувати смачні холодні супи.

Болгарський перець

Додавайте в своє меню частіше солодкий болгарський перець — це той продукт, який у зимовий сезон підтримує імунітет, а влітку допомагає організму справитися зі спекотною погодою, зокрема запобігає зневодненню.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які напої можна пити в жарку погоду.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини