Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що їсти, щоб волосся росло швидше: 5 найкращих продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що їсти, щоб волосся росло швидше: 5 найкращих продуктів

Експерти розповіли, які продукти необхідно додати до раціону, щоб прискорити ріст волосся та зробити його міцнішим

24 січня 2022, 11:30
Поділіться публікацією:

Гарне, доглянуте та здорове волосся – мрія кожної дівчини. І щоб її досягти, на думку ендокринолога Анни Кузнєцової, потрібно збалансувати свій раціон і збагачувати організм достатньою кількістю вітамінів. Що потрібно додати до свого меню?

Що їсти, щоб волосся росло швидше: 5 найкращих продуктів

Які продукти прискорюють ріст волосся (фото з відкритих джерел)

Жирна морська риба

У раціоні періодично має з'являтися риба, особливо її жирні сорти (скумбрія, оселедець, лосось), тому що у її складі багато ненасичених омега-3 жирних кислот, фосфору, йоду та інших корисних речовин, які потрібні організму. Експерт зазначила, що йод сприяє покращенню обмінних процесів, у тому числі й тих, що відбуваються у клітинах шкіри голови, а цинк запобігає випадінню волосся та появі лупи.

Зелень та листові овочі

Ці продукти багаті на вітамін С, калій, магній, фолієву кислоту й інші елементи, що зміцнюють структуру волосся та прискорюють їх ріст.

Бобові (горох, квасоля, нут)

Збагатіть раціон бобовими, тому що в їх складі багато білка, а він є будівельним матеріалом клітинних структур. Також у продуктах багато клітковини, заліза, цинку та різних вітамінів, які потрібні волоссю, щоб воно не було ламким.

Горіхи та насіння

Для здоров'я волосся також важливо вживати горіхи та насіння, тому що вони містять омега-3 ненасичені жирні кислоти, а також цинк, селен, що беруть участь у виробленні колагену, а цей компонент дуже важливий для волосся.

Морква та капуста

Додавайте частіше у раціон моркву та капусту через те, що вони дуже корисні для організму, зокрема для прекрасного та здорового волосся. У їх складі є вітаміни С та Е, які зміцнюють локони та прискорюють їх ріст.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, через що взимку найчастіше випадає волосся.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини