Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що їсти перед іспитами - поради для учасників ЗНО
commentss НОВИНИ Всі новини

Що їсти перед іспитами - поради для учасників ЗНО

Правильне харчування допоможе ефективно навчатися, залишатися спокійним та бути максимально продуктивним на ЗНО

21 травня 2021, 08:50
Поділіться публікацією:

Зараз майже кожен випускник хвилюється та готується до ЗНО. Проте як допомогти своєму організму засвоїти всю необхідну інформацію та бути максимально ефективним в день екзаменів. В цьому допоможе правильне харчування. Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розповіла на своїй сторінці в Facebook, що потрібно їсти, щоб отримати всі необхідні речовини для продуктивної роботи мозку.

Що їсти перед іспитами - поради для учасників ЗНО

Як харчуватися випускнику перед екзаменами - поради. Фото: proforientator.ru

На думку дієтолога, найголовніше, щоб їжа була смачною. Тоді у випускника підійметься настрій і він буде позитивно налаштований на навчання та екзамени екзамену.

Окрім того, їжа повинна бути корисною та містити білок з усіма 20-ма амінокислотами, які забезпечують хорошу роботу мозку. Тож потрібно вживати достатню кількість яєць, нежирного м'яса, риби, кисломолочних продуктів.

Варто вживати продукти, в яких міститься глутамінова кислота. Це нежирний неміцний бульйон, нежирне м'ясо. Тож легкий супчик — це найкращий корисний для мозку обід.

Якщо ж не вживати достатню кількість глутамінової кислоти, в людини розвивається стан напруги, тривожності. Це відповідно зменшує ефективність під час екзаменів.

Ще одна важлива частина раціону — яйця. Проте варто варити їх нам'яко, щоб жовток залишався рідким.

Щоб пам'ять нормально функціонувала, варто поповнювати запаси вітамінів С, РР, а також магнію, заліза та цинку. Частина з цих елементів синтезую дофамін і серотонін, які покращують настрій та роботу пам'яті. Тому до раціону потрібно додати ягоди, капусту свіжу, зелену цибулю, перець, цитрусові, а також нежирне варене/тушковане м'ясо.

Варто не забувати про омега-3 жири — вживати рибу, горіхи, насіння льону, риб'ячий жир.

І щоб точно успішно скласти екзамени, додайте до правильного харчування щоденні фізичні навантаження та обов'язковий 8-годинний сон.

Також сайт "Коментарі" раніше повідомляв про простий спосіб забезпечити дитині повноцінне харчування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини