Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що їдять довгожителі: названо 7 основних продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

Що їдять довгожителі: названо 7 основних продуктів

Експерти назвали продукти, які варто додати в раціон, тому що вони сприяють довголіттю

13 квітня 2021, 10:55
Поділіться публікацією:

Що їдять довгожителі: названо 7 основних продуктів

Продукти для довголіття (фото з відкритих джерел)

Харчування безпосередньо впливає на тривалість життя, тому постарайтеся зробити свій раціон максимально корисним і різноманітним. А допоможуть вам у цьому такі продукти:

Броколі

Експерти радять збагачувати свій раціон броколі, тому що в ній міститься маса вітамінів і корисних речовин, які покращують діяльність серцево-судинної системи. У капусті багато хрому, що сприяє нормалізації тиску.

Жирна риба

Відмінне джерело жирних кислот омега-3, які захищають серце і судини від таких небезпечних захворювань як атеросклероз, аритмія, стенокардія. Але пам'ятайте, що корисні речовини руйнуються під впливом високої температури, тому корисніше вживати малосолену рибу (горбушу, скумбрію, оселедець і т.д.)

Томати

Смачні яскраво-червоні овочі багаті лікопіном — потужним антиоксидантом, який захищає організм від руйнівної дії вільних радикалів. При цьому найбільш корисними помідори, які пройшли коротку термічну обробку — після неї кількість лікопіну в м'якоті зростає на одну третину.

Ягоди

Американські дослідники підтвердили вплив ягід на тривалість життя. У полуниці, чорниці, ожині міститься багато сполук, який очищають організм від токсинів, покращують роботу мозку і зміцнюють імунну систему.

Гіркий шоколад

Дослідники встановили, що любителі якісного гіркого шоколаду живуть в середньому довше на один рік. Шоколад забезпечує організм поліфенолами, які уповільнюють процес старіння організму і запобігають розвитку небезпечних захворювань.

Буряк

Овоч містить багато бетаїну, який, згідно з результатами дослідження, знижує ризик аденоми передміхурової залози та раку прямої кишки. А ще буряк покращує роботу серця і судин, сприяє травленню і зміцнює нервову систему.

Волоські горіхи

Горіхи смачні, ситні та поживні. У їх складі багато білка, йоду та інших елементів, які стимулюють роботу мозку, зміцнюють імунітет, допомагають нормалізувати обмінні процеси та уповільнюють старіння організму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти здатні блокувати старіння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини