Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що буде з організмом, якщо регулярно пити цикорій
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з організмом, якщо регулярно пити цикорій

Дієтолог Ірина Риль розповіла про корисні властивості цикорію та зазначила, що буде, якщо пити його щодня

11 листопада 2021, 07:50
Поділіться публікацією:

Цикорій є гарною та корисною альтернативою каві, за його допомогою також можна отримати заряд енергії. Але чи можна регулярно пити цей напій? На запитання відповіла дієтолог Ірина Риль.

Що буде з організмом, якщо регулярно пити цикорій

Цикорій (фото з відкритих джерел)

Фахівець розповіла, що цикорій на відміну від кави не містить кофеїну, а тому менше шкодить здоров'ю. Він багатий на різні вітаміни, а також калій, марганець, магній та інші цінні мікроелементи. Ще цикорій містить велику кількість інсуліну, який є корисним для мікрофлори кишківника.

За словами дієтолога, регулярне вживання напою допомагає нормалізувати в крові рівень цукру, а також покращує обмінні процеси. Також цикорій ефективно позбавляє стресів, допомагає виводити токсини з організму та підвищує захисні функції імунної системи.

Однак, попри корисні властивості, цей продукт має свої протипоказання. Цикорій з обережністю необхідно вживати людям, які мають жовчнокам'яну хворобу, гіпертонію, алергічна реакція на компоненти. За словами дієтолога, не варто застосовувати цикорій одночасно з антибіотиками, оскільки напій може знизити ефективність препарату.

Нагадаємо, попри те, що кава є одним із найпопулярніших напоїв у світі, багато людей шукають їй гідні альтернативи. У великій кількості кофеїн може серйозно нашкодити здоров'ю, тому його варто обмежити в раціоні, або зовсім виключити. Серед любителів цього напою, який бадьорить, великою популярністю користується цикорій. Чи здатний він замінити каву?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені центру технічних досліджень Фінляндії вирощують у пробірках кави.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини