Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Що буде з організмом, якщо пити занадто багато води
commentss НОВИНИ Всі новини

Що буде з організмом, якщо пити занадто багато води

Експерти розповіли, що може статися з організмом, якщо за короткий час випити занадто багато води

27 липня 2021, 13:55
Поділіться публікацією:

У всьому потрібно дотримуватися норми, особливо, якщо це стосується їжі й напоїв. Навіть звичайна вода у великій кількості може серйозно нашкодити здоров'ю і викликати отруєння.

Що буде з організмом, якщо пити занадто багато води

Отруєння водою / Фото: Pexels.com

Експерти відзначають, що для злагодженої роботи організму потрібно контролювати свій водний баланс, щоб не допустити зневоднення. Але є й інша сторона медалі. При надходженні надмірної кількості рідини організм починає відчувати "збій" і в першу чергу страждають нирки, які не встигають переробляти воду та інші напої. В результаті у людини виникає водне отруєння. Рідина починає накопичуватися в клітинах, і вони збільшуються в розмірах. Це можуть пережити всі внутрішні органи, крім мозку, який розташовується в обмеженому просторі. Таке отруєння може спровокувати порушення циркуляції крові та дихання.

Крім цього, пацієнт починає скаржитися на напади головного болю, нудоту, неуважність уваги, а в деяких випадках — можливі судоми.

Дослідник Матс Рундгрен зазначив, що найчастіше від гіпергідратації (водного отруєння) страждають спортсмени, а також пацієнти з діабетом і біполярним розладом.

Звичайно, не існує єдиного стандарту добового споживання води, адже кожен організм індивідуальний. Але дієтологи рекомендують в день випивати 1,5 л рідини, включаючи чай, каву та інші напої.

Нагадаємо, експерти назвали кілька способів, за допомогою яких можна в домашніх умовах перевірити якість питної води.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що нашому організму складно обійтися без води, це відомий факт. Але воду можна зробити більш корисною, якщо додати в неї мед. Експерти кажуть, що такий напій потрібно пити щодня, щоб зміцнити здоров'я і поліпшити самопочуття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини