Рубрики
МЕНЮ
Кречмаровская Наталия
Рибу називають одним із найкорисніших продуктів у раціоні. Продукт багатий на омега-3 жирні кислоти, вітамін D, білок і мікроелементи. Їх важко знайти в інших продуктах. Як відреагує організм, якщо на місяць відмовитися від риби.
Лосось. Ілюстративне фото
Омега-3 жирні кислоти, зокрема EPA і DHA, відіграють ключову роль у роботі мозку, серця та нервової системи. Вони наділені протизапальними властивостями та знижують ризик розвитку хвороб Альцгеймера, депресії та серцево-судинних захворювань. Відмовившись від риби можна спричинити зниження рівня цих кислот в організмі. Можна частково замінити їх, вживаючи лляне насіння чи водорості.
Риба — одне з небагатьох природних джерел вітаміну D. Він необхідний для здоров’я кісток, імунної системи та регуляції рівня цукру в крові. Його дефіцит може спричинити втому, ослаблення імунітету та підвищити ризик остеопорозу. Особливо від цього можуть страждати люди, які проживають в регіонах із низьким рівнем сонячного світла.
Регулярне вживання риби може знизити ризик інфарктів, інсультів і аритмій. Відмова від неї навіть на місяць може негативно вплинути на рівень тригліцеридів і артеріальний тиск. Риба допомагає зменшити згортання крові та покращує еластичність судин.
Риба — це високоякісне джерело білка з низьким вмістом насичених жирів. Відмові від риби може призвести до зниження м’язової маси. Це можна компенсувати іншими білковими продуктами, як-от бобові, яйця чи молочні вироби.
Деякі види консервованої риби, наприклад сардини, містять багато кальцію завдяки їстівним кісточкам. Відмова від таких продуктів може знизити споживання кальцію, що важливо для здоров’я кісток і зубів.
Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що буде з організмом, якщо на місяць відмовитися від м'яса.